Slovenija
66 ogledov

LPP: Sporočajte okvare klim

LPP ima še 49 avtobusov, ki nimajo klimatske naprave, devet avtobusov pa je star Žurnal24 main
Pritožbe bralcev. Klimatizacija deluje v od 95 do 97 odstotkih avtobusov.

 Potniki opozarjajo, da niso vsi avtobusi opremljeni s klimatskimi napravami, kot so pred kratkim zatrdili v Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) – dodali so sicer, da tiste brez klime uporabljajo le izjemoma.

Več pripomb bralcev se je nanašalo na linijo 8, kjer naj bi bili stari avtobusi zelo pogosti, zato smo LPP zaprosili za konkretnejše odgovore in primerjavo z linijo 6. Od 28. junija do vključno 2. julija so na liniji 8 vozili štirje avtobusi brez klime, medtem ko so bili takšni na progi 6 trije.

"Večino časa je bila pokritost z avtobusi, ki imajo klimo, stoodstotna, le v petek je bila na teh dveh linijah nekaj odstotkov manjša," pravijo na LPP.

Okvare klim med vožnjo
Na vprašanje, koliko je vseh avtobusov na popravilu oziroma koliko neklimatiziranih vozi namesto njih, na LPP odgovarjajo, da je bilo od 28. junija do vključno 6. julija vseh okvar v povezavi s klimo 64, kar je od šest do 11 avtobusov na dan v celotnem voznem parku LPP.

Na dan v povprečju klima "izpade" med vožnjo v od treh do šestih avtobusih. "To pomeni, da je v povprečju dnevna pokritost celotnega izvoza s klimo od 95 do 97 odstotkov. Lahko pa se zgodi, da se pojavijo okvare tudi drugje in je v popravilo vključen avtobus s klimo, kar poveča odstotek izpada avtobusov," pojasnjujejo.

Telefonska številka
LPP uporabnike mestnih avtobusov prosi, naj morebitne okvare klime sporočijo na telefonsko številko 01/582 24 55, "da bi lahko okvarjene avtobuse čim prej zamenjali s tistimi, v katerih klima deluje brezhibno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.