Slovenija
310 ogledov

LPP ukinja nekatere avtobusne linije

Električni avto in LPP Žurnal24 main
Ljubljanski avtobusni prevoznik z novim šolskim letom ukinja nekatere linije, prebivalce Lipoglava in Tujega Grma pa bi preusmerili še na svojo "taksi" službo. Te pred koncem septembra zagotovo še ne bo.

Ljubljanski potniški promet je včeraj prav potihoma objavil nove spremembe, ki bodo veljale že od četrtka - prvega šolskega dne - naprej. Spremembe bodo doletele linije 12, 13, 24, povsem bodo ukinili liniji 28 (Mali Lipoglav – Kajuhova) in 29 (Tuji Grm – Kajuhova) in namesto slednjih uvedli novo linijo 26 (Mali Lipoglav – Tuji Grm).

  • Linije 12D do Dragomelj

Uvedena bo nova linija 12D (Bežigrad-Podgorica/Dragomelj), ki bo potekala od postajališča Bežigrad do Sneberij po isti trasi kot proga 12, pri vozlišču Sneberje, kjer dvanajstica zavije proti jugu do Vevč, pa bodo avtobusi z oznako 12D pot nadaljevali proti severu skozi Šentjakob in Podgorico do OŠ Dragomelj, kjer bo obračališče.

Spremenjena linija bo potekala po naslednjih odsekih: Železna cesta, do križišča z Linhartovo, nato desno po Linhartovi cesti, desno na Dunajsko cesto, Masarykovo cesto, Šmartinsko cesto, Zadobrovško cesto in do naselja Podgorica ter OŠ Dragomelj, kjer bo izravnava voznega časa.

  • Linija 13 iz Sostrega samo še do Bežigrada

Obstoječa linija 13 Center Stožice P+R – Sostro bo okrajšana do Bežigrada – obračališče Železna cesta. Ukinjeni del obstoječe linije 13 bo nadomestila spremenjena linija 24, ki bo podaljšana do Centra Stožic P+R. 

  • Namesto linij 28 in 29 po novem le 26 in "prevoz na klic"

Liniji 28 in 29 bo LPP ukinil in ju deloma nadomestil z novo linijo 26. Nova linija bo obratovala na trasi Mali Lipoglav – Tuji Grm. Nova linija 26 bo potekala od naselja Mali Lipoglav, nadaljevala pot do Velikega Lipoglava, Javorja pri Sostrem, Podlipoglava, Sadinje vasi, Ceste II. Grupe odredov ter nato zavila v križišču levo na Litijsko cesto proti Tujemu Grmu.

Ker nova proga le delno nadomešča ukinjeni, ki sta vozili vse do Most, LPP napoveduje, da bodo na liniji 26 uvedli tudi novo storitev "Prevoz na klic".  To naj bi uvedli še to jesen, a so z pojasnili še skopi in naj bi vse podrobnosti razkrili 16. septembra.

Za odhode, ki so predvideni v voznem redu po 16.25 uri bo sicer potrebno prevoz predhodno najaviti na LPP, vsaj dve uri pred predvidenim odhodom na telefonsko številko 051 240 240 ali 01 5822 555. Odhod po voznem redu pa bo izveden le, v kolikor bo potreba po prevozu predhodno pravočasno najavljena.
 
Komentarjev 9
  • Jagijagi1 09:29 31.avgust 2016.

    Po naslednjih volitvah bo zastonj!

  • KOJAK 07:14 31.avgust 2016.

    Linija gre res iz enega hriba na drugega vendar gre vmes tudi v dolino skozi Sostro, kjer je na voljo linija 13 za smer Ljubljana.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:29 30.avgust 2016.

    Verjetn na tistem hribu stanuje kak prisklednik.