Slovenija
30 ogledov

LTH še ni v stečaju

Prvi nadzornik LTH Iztok Hohnjec: "Za LTH-jeve delavce naj poskrbi kar škofjeloš Žurnal24 main
Škofjeloški LTH še vedno ni v stečaju. Predstavnik zaposlenih že napoveduje, da bodo upravo kazensko ovadili.
"Kodre (Miloš Kodre, predsednik uprave LTH, op. p.) noče odgovoriti sodišču, ki ga je pozvalo, naj se izjasni glede občinske vloge za stečaj in s tem zavlačuje začetek stečaja," je dejal Ladislav Rožič, predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu. Zapleti v Loški tovarni hladilnikov (LTH) se tudi potem, ko je Občina Škofja Loka podala vlogo za začetek postopka za stečaj, nekaj dni pozneje pa jo je podal še Kodre, nadaljujejo.

"Če Kodre ne bo odgovoril sodišču, bo to počakalo 15 dni in potem potrdilo stečaj, ki bi se lahko začel  predvidoma konec junija,"
je pojasnil Rožič in dodal, da zoper upravo že pripravljajo kazenske ovadbe, začeli so tudi s postopki za ugotavljanje odgovornosti uprave in nadzornikov, dokumentacijo pa bodo izročili kriminalistom.

Kazensko ovadbo zoper neznanega storilca pa je napovedal prvi nadzornik LTH Iztok Hohnjec in poudaril, da začetka stečaja ne zavira Kodre, temveč škofjeloški župan Igor Draksler, ki noče umakniti vloge za stečaj. "Uprava bo v sredo podala ugovor zoper županov predlog za stečaj," je napovedal Hohnjec. Ali se bo to res zgodilo, smo želeli povprašati tudi Kodreta, ki pa se na telefonske klice še vedno ne oglaša.

O pogovorih z danskim podjetjem Vestfrost, ki naj bi po Hohnječevih besedah v LTH vložilo dobrih 5 milijonov evrov, pa je Hohnjec povedal, da naj bi Danci jeseni prišli v Slovenijo in da so se pogovarjali o proizvodnem obratu s 120 zaposlenimi. Na vprašanje ali bo to v LTH pa je Hohnjec odgovoril: "Mogoče. Ni pa nujno. Lahko bo tudi v Slovenj Gradcu."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.