Slovenija
2 ogledov

Luči gorijo, da ne vlomijo

Gradbeno podjetje Gradis bo most razširilo še za en prometni pas. (Foto: Nik Rov Žurnal24 main
Gradbišče. Na Vrhniki bralko motijo reflektorji, ki gorijo, ko nihče ne dela.

"Dan in noč so na gradbišču, ne glede na to, ali kdo dela, ali je sonce ali tema, prižgani močni reflektorji," o gradbišču na mostu čez Ljubljanico na Vrhniki pravi bralka. Po njenem mnenju je takšno ravnanje v času recesije in ekološkega ozaveščanja neprimerno.

Svetlo za zaščito
"Na gradbišču so reflektorji prižgani ponoči med 17. in 7. uro naslednjega dne," so odgovorili v gradbenem podjetju Gradis, ki je izvajalec del na mostu. Razlog za to je preprečevanje vloma na gradbišče, energijo za delovanje reflektorjev pa plačujejo sami, so dodali. Do zdaj zaradi osvetljevanja še niso dobili pritožb.

Stroški novega pasu
Cena. Osnovna vrednost pogodbe za gradbena dela je slab milijon evrov. Pri delih so morali zaščititi arheološka najdišča na bregovih Ljubljanice, kar je skupaj z izkopavanji stalo dobrih 350 tisoč evrov.

Dela na mostu bodo končana predvidoma do poletja, je povedal Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje. Most bodo razširili za en prometni pas, sledila pa bo še obnova starega dela.

Čez zimo bodo delo prekinili. "Poleg neugodnih vremenskih pogojev je vzrok tudi čakanje, da se izvede večino reologije betona, kar je pri spajanju stare in nove konstrukcije ključno," je razložil Koler.

Po zaključku del bosta na izvozu avtoceste dva prometna pasova, ureditve v križišču pa ne bodo spremenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.