Slovenija
78 ogledov

Luka deložirala bolno starko

deložacija
1/2
Nataša Čepar
Stiska. Premoženje matere ustreljenega pravnika je ob prazni hiši še vedno razmetano po travi.

“Najprej poudarjamo, da se je gospa nasilno vselila v nepremičnino, ki je v zelo slabem stanju. Če bi se ta zrušila in jo poškodovala, bi odgovarjali mi, zato smo bili zaradi njene varnosti prisiljeni v deložacijo. V hiši je namreč že dvakrat gorelo. Kot pa smo obveščeni, gospa ne bo ostala na cesti, saj se je angažirala tudi Krajevna skupnost Ankaran, ki je dovolila postavitev mobilne hišice na sosednji parceli, kamor se je gospa preselila. Je pa vprašanje, zakaj se niso odzvale ustrezne socialne službe,” deložacijo komentirajo v Luki Koper. Ta teden je namreč izvršitelj na zahtevo podjetja iz opuščene luške hiše v Ankaranu izselil bolno 72-letno Milanko Mlakar. Zanimalo nas je, zakaj je Luka izpraznitev objekta sploh zahtevala, če ga ne potrebuje in v njem za zdaj ne načrtuje ničesar.

Drugič na cesto

To je sicer že druga deložacija starostnice; lani poleti so mediji pospremili njeno prisilno izselitev iz stanovanja, v katerem je pred leti živela s sinom in njegovo ženo. Sina, koprskega pravnika Milka Mlakarja, so pred 18 leti našli ustreljenega v tilnik in zakopanega pod kupom kamenja pri Kozini; umor še vedno ni raziskan.

Milanka Mlakar, ki si je vsa leta prizadeva za to, da bi morilce našli, je zaradi kalvarije, skozi katero je šla, zbolela, zapuščinski postopek pa se je končal tako, da je bilo stanovanje, v katerem je živela po umoru, prodano na dražbi. Iz izkupička se je poplačala Banka Koper, pri kateri je posojilo sicer najela prejšnja lastnica tega stanovanja.

Zaščitijo le mladoletnike

“Izguba doma, kar je posledica deložacije, je ena od najhujših stisk, ki lahko doleti posameznika in njegovo družino in ima dolgotrajne posledice v življenju teh ljudi,” meni Tjaša Rodman, direktorica Centra za socialno delo Koper. Center je dolžan zaščititi mladoletne otroke, sicer pa lahko za deložiranega človeka in njegovo družino posreduje pri javnem stanovanjskem skladu, jih poveže z nevladnimi organizacijami in društvi ter pomaga z nasveti. Starejši od 65 let lahko svojo stanovanjsko stisko rešujejo v domovih za starejše občane ali varovanih stanovanjih, a se morajo za to rešitev odločiti sami in vložiti vlogo za vključitev v institucionalno varstvo.

Komentarjev 11
  • YASSIR 09:09 27.oktober 2013.

    En link če koga zanima o pregledu finančnih trgov preteklega tedna.Drugače je narejeno tako, da je za en indeks recimo DAX najboljših in najslabših 5 delnicpoglejte galerijo slik predvsemhttp://www.denarinfinance.com/?p=1025Je pa narejeno za ...prikaži veča cel kup indeksov ZDA Nasdaq in Dow Jones, francoski CAC, britanski FTSE, Nemški DAX, italijanski FTSE MiB, balkanske borze, kitajska brazilija in še kaj

  • privat 20:01 26.oktober 2013.

    pravijo če nekako nekom groziš z umorom , ali pobojom cele familije ,da nima policija nič več stem!! Vse se ureja lahko z osebnimi tožbami. Kar pomeni ,če ti mafija grozi z umorom ,jo moraš osebno tožiti...ha ha kaj ni ...prikaži več to dno od dna nepravice ???Vse to mi je danes razlagal policaj v službi te države!! Kako pa bodo pol našli kdo je ubil tega odvetnika???

  • Marko Slovenia 18:39 26.oktober 2013.

    tudi mene to zanima, groza. bogsigavedi koliko umorov ostane nerešenih, banana republika. meni hiša ne deluje zanemarjena (oz. v zelo slabem stanju) strojani imajo dosti slabše, pa jih pustijo pri miru.