Slovenija
21 ogledov

Luka ima nove nadzornike

slovenija 24.01.13. luka koper, ladijski pretovor pristanisce, kontejnerji, zabo Suzana Kos
Ena izmed prvih pomembnejših nalog novega nadzornega sveta Luke Koper bo imenovanje novega predsednika uprave družbe. Za to se potegujeta državni sekretar v kabinetu predsednice vlade Gašpar Gašpar Mišič in aktualni vršilec dolžnosti prvega moža Luke Bojan Brank.

Na današnji skupščini Luke Koper so delničarji potrdili pet novih članov nadzornega sveta: Vinka Možeta, Andreja Godca, Dina Klobasa, Nikolaja Abrahamsberga in dosedanjega nadzornika Jordana Kocjančiča. Pred novimi nadzorniki je predvsem naloga imenovati novo upravo družbe, ki jo že deset mesecev začasno vodi Bojan Brank. Ta je dolgo časa zavračal možnost kandidature za vodenje Luke v trajnem mandatu, a si je nedavno premislil in napovedal, da se bo potegoval za to funkcijo. Za mesto šefa Luke pa se zanima tudi državni sekretar v kabinetu predsednice vlade Gašpar Gašpar Mišič.

Dividenda 0,70 evra na delnico

Delničarji so med drugim potrdili predlog uprave in nadzornega sveta o uporabi bilančnega dobička za leto 2012, ki je znašal 3,7 milijona evrov. Za predlog, po katerem bodo za dividende uporabili 2,38 milijona evrov oziroma 0,17 evra bruto na delnico, jih je glasovalo dobrih 86 odstotkov. Delničar KD Skladi je sicer v imenu in za račun več svojih podskladov na skupščino uvrstil nasprotni predlog, po katerem bi za izplačilo dividend uporabili 3,64 milijona evrov bilančnega dobička. Skupščina pa vodstvu Luke danes ni izdala pooblastila za pridobitev največ 1,4 milijona lastnih delnic.

Komentarjev 2
  • joc2013 23:26 08.julij 2013.

    Forza Dino, država te potrebuje. Miša mački, mački tiča, vse za Jankoviča.

  • alfredo 14:20 08.julij 2013.

    Mišića za predsednika Republike!