Slovenija
12640 ogledov

Luki Mescu so se spuntali njegovi zaposleni

Luka Mesec Levica Violeta Tomić Anže Petkovšek
Luki Mescu, borcu za delavske pravice, so se spuntali delavci.

"Ob koncu mandata so delavci, ki v državnem zboru delajo za Levico, izrazili nezadovoljstvo nad plačilom, obremenjenostjo in odnosi," poroča Dnevnik.

Luka Mesec jim je obljubil višje plače in boljšo organizacijo dela, a trije od osmih menda kljub temu odhajajo.

Luka Mesec je priznal, da je bila obremenitev v mesecih pred volitvami velika in da so zaposleni strokovni delavci "za te plače delali preveč".

Zdaj nihče, ki dela za poslansko skupino ali stranko nima plače, ki bila nižja od povprečne plače (1079 evrov neto), po novem bo najnižja plača pol poslanske plače, potem ko ji odštejejo članarino. Ta je od dvajset do 25 odstotkov plače. Kljub temu bodo odšli tije od osmih strokovnih sodelavcev, ki delajo v poslanski skupini Levice, poroča Dnevnik. 

Poslanski skupini poleg sekretarja, dveh strokovnih sodelavcev in referenta pripadajo tudi delavci za dodatno strokovno pomoč, za vsakega poslanca ena plača podsekretarja (2115 evrov bruto na mesec), a toliko pripada poslanski skupini, za kakšen denar nekoga zaposlijo, pa lahko odloči vodja poslanske skupine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • matermila 11:04 20.junij 2018.

    Tipično levo.Poskrbeti za svojo rit,gobcati o pravicah in dobrih plačah,delavcem pa prst v rit.

  • hpet 09:20 20.junij 2018.

    Mislim, da bi vsak kandidat za parlament moral izpolnjevati minimalni pogoj vsaj 5 do 10 let delovne dobe v realnem sektorju. Ker taki mutibariči, kot so v tej stranki pa res niso za nikamor. Očitajo desnici skrajnost in populizem, medtem ...prikaži več ko sami sebe očitno ne vidijo. S takimi, ki ne vejo, da ne vejo, je najtežje.

  • kapibara 09:11 20.junij 2018.

    ...Luki Mescu, borcu za delavske pravice, ... On NI nikoli delal, če ima vpisano v delavno knjižico ima službeno dobo- NE delavno.. on delal nikoli, edino če smatra vlečenje vode za sabo, za delo..