Slovenija
18 ogledov

Luknje bo zravnal asfalt

Po ureditvi makadamskega parkirišča ob Kranjčevi ulici bosta postavljeni tudi za Žurnal24 main
Parkirišče. Makadamsko parkirišče ob Kranjčevi ulici bo kmalu urejeno.

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) je v ponedeljek začelo urejati zdaj le delno urejeno parkirišče ob Kranjčevi ulici za Be-žigradom. Asfaltirali ga bodo sicer šele po pridobitvi dovoljenj in javnem razpisu za izbiro izvajalca del.

Parkirišče bo plačljivo
Med tednom. Od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro bo cena parkiranja 0,5 evra za prvi dve uri, vsaka naslednja pa bo stala prav toliko. Parkiranje med 19. in 7. uro pa bo stalo 1,5 evra na noč.

“Parkirišče bo obsegalo del zdaj neurejene makadamske površine in del asfaltirane površine, ki jo zdaj uporablja Pop TV,” je pojasnila Darja Pungerčar iz LPT. Najprej bodo območje očistili, ga pregledali in zavarovali infrastrukturo pod makadamom, nato pa bodo teren zravnali. “Vse to bo priprava za poznejše asfaltiranje in ureditev parkirišča z avtomatskim vhodno-izhodnim sistemom,” je dodala Pungerčarjeva. Prva ureditvena dela bodo potekala približno deset dni, izvedla pa jih bodo LPT in Nigrad. Ocenjena vrednost teh del je približno 36 tisoč evrov brez davka, plačala pa jih bo Mestna občina Ljubljana (MOL), ki je lastnica zemljišča.

Sosedje se strinjajo
Najbolj so veseli ureditve parkirišča v Cvetličarni, upravnik Marko Vraz pa je dejal, da so si za to prizadevali šest let. Čeprav bo parkirišče plačljivo, meni, da je to bolje, kot da je neurejeno. Z ureditvijo se strinjajo tudi v VPK in Pro Plusu. Katja Kovačič s Pro Plusa je povedala, da za ograjene parkirne prostore ob njihovi stavbi, ki so v lasti MOL, mestu že plačujejo najemnino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.