Slovenija
12497 ogledov

Luksuz sredi Ljubljane

Intercontinental hotel Ljubljana
1/4
Delta Holding
Svoja vrata bo odprl naslednji teden.

Prihodnji teden bo prve goste sprejel novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Za arhitekturno zasnovo 165 razpoložljivih sob je sicer poskrbel münchenski biro Wrightassociates, v njih pa je moč najti različne ljubljanske motive.

Hotel, ki se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih, bo vrata za goste v skladu z načrti predvidoma odprl v četrtek, je povedal generalni direktor hotela Miloš Cerović.

Objekt sicer razpolaga z vsemi lastnostmi luksuznega hotela, med katerimi so predsedniški apartma v velikosti 155 kvadratnih metrov, posebej za člane ekskluzivnega Kluba Intercontinental rezervirano 19. nadstropje, bazen in center dobrega počutja v 18. nadstropju ter restavracija z barom v 20. nadstropju.

Ta bo odprtega tipa in bo lahko sprejela okoli 200 gostov. Nad jedmi v restavraciji bo krovno bdel Alfredo Russo, čigar restavracija Dolce Stil Novo pri Torinu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

V hotelu bo okoli 115 zaposlenih, večina iz Slovenije, bodo pa med njimi tudi menedžerji iz drugih hotelov verige Intercontinental. Slovesno odprtje s prireditvijo družba sicer načrtuje za konec septembra.

S hotelom najvišje kategorije želijo v Ljubljano, ki je z vsakim letom bolj turistično oblegana, privabiti nov profil gostov. Gre za tiste goste, ki so vajeni standardov verig elitnih hotelov, kot je Intercontinental, zanje pa do zdaj v mestu ni bilo ustreznih zmogljivosti.

Gradnja hotela na lokaciji na Bavarskem dvoru, kjer je dolgo časa zevala gradbena luknja podjetja S1, ki je sprva želelo graditi enega od dveh načrtovanih nebotičnikov v sklopu severnih mestnih vrat in je pristalo v stečaju, se je začela decembra 2015. Investitor Delta Holding je zemljišče odkupil od družbe Rastoder, glavni izvajalec gradbenih del pa je podjetje CGP.

Vrednost investicije je ocenjena na okoli 40 milijonov evrov oz. približno 250.000 evrov na sobo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 23:40 20.avgust 2017.

    Pisec članka je južnjak , ki mu je za tale plačani članek menađer Cvijić nadrobil od vsega najbolj važnega povedanega laži in to je ta , da v LJ ni hotelov s 5 zvezdicami! So in to dva mogoče celo ...prikaži večlo trije in samo poimenovanje predsedniški apartma le ta dobi , ko v njem spijo predsedniki oz. kralji ! Do zakrat je samo velik apartma ! Preedsedniško -kraljevskega ima samo Union! Očitno tele Srbende ne poznajo Ljubljane !

  • jerneja45 22:04 19.avgust 2017.

    No, te pa toliko kritike čez Jankoviča. Poglejte zdaj, 5 zvezdic. Takšen hotel sodi v prestolnico. Maribor ga je tudi imel, pa se je prodal. Tako pač to je.