Slovenija
39 ogledov

Lulajo vsepovsod

“Moti me, da urinirajo po postaji, sram pa me je tudi pred potniki,” pravi Vladi Žurnal24 main
Iz ponedeljkove tiskane izdaje primorskega Žurnala24: Inšpekcija. Lokal dela vso noč brez stranišč in dovoljenja. Inšpekcija se je zganila.

Koper. “Gostje lokala Parenzana burger se res olajšajo, kjer pač pride. Sanitarije železniške postaje namreč od 22. ure do jutra niso dostopne. In tako hodijo na stranišče ob parkirane avtobuse in v okrasno grmovje, kar moti tudi mene. Hkrati pa me je sram tudi pred potniki, ki lahko ob izstopu iz avtobusa stopijo na človeške fekalije,” pove Vladimir Pejašinović, šofer avtobusa, ki smo ga ujeli na postaji.

Tržna inšpekcija je zaradi novinarskih vprašanj začela postopek.
Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica

Souporaba stranišč
V uredništvo smo prejeli pismo, v katerem avtor opozarja na nehigienične razmere na koprski avtobusni oziroma železniški postaji. Tam obratuje tudi lokal Parenzana burger, ki svojih stranišč nima, pač pa se lahko njegovi gostje olajšajo v straniščih, ki jih ima postaja. A ta ob 22. uri svoja vrata zapre.

Ponoči brez dovoljenja
Lokal ima javno objavljen obratovalni čas od 00.00 do 24.00. Marko Gorišek s koprskega občinskega urada za družbene dejavnosti in razvoj razkriva, da je lahko do februarja obratoval do 2. ure, vendar se je to dovoljenje že zdavnaj izteklo. “Vloga za podaljšanje obratovalnega časa za letos ni bila podana,” pove Gorišek. Za odgovore na vprašanja glede sanitarij pa da ni pristojen ter da se velja obrniti na pristojne državne inšpekcijske službe.

Avtor pisma je prijavo glede neurejenosti stranišč že poskušal oddati na koprski območni enoti tržnega inšpektorata, glede odpiralnega časa lokala pa opozoril tudi uslužbenca pristojnega urada koprske občine. Ker odziva ni bilo, se je obrnil na medije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.