Svet
16 ogledov

Prišel naj bi z begunci prek Grčije

Fotografija napadalca, ki jo je posredovala francoska policija. Žurnal24 main
Tretji napadalec pri Stade de France naj bi v Evropo vstopil preko grškega otoka Leros, tako kot moški, ki je pripotoval s ponarejenim potnim listom pod imenom Ahmad al Mohammed. Od devetih policija išče le še Salaha Abdesalama, ki naj bi se še nahajal v Bruslju.

Fotografija samomorilskega napadalca, ki ga išče francoska policija v povezavi s terorističnimi napadi v Parizu, ustreza moškemu, ki je pod imenom M al-Mahmod preko Grčije pripotoval v Evropo, so prepričani pri BBC.

Osumljenec, gre za tretjega samomorilskega napadalca pri Stade de France, naj bi preko grškega otoka Leros v Evropo vstopil 3. oktobra. 

Skupaj z Ahmadom al Mohammedom

Potoval naj bi skupaj z Ahmadom al Mohammedom, drugim od treh samomorilskih napadalcev na stadionu Stade de France. 

Policija je po napadih našla potni list, ki je bil last Ahmada, a se je pozneje izkazalo, da je potni list ali ukraden ali ponarejen. Na grškem otoku Leros so 3. oktobra registrirali osebo, ki je imela potni list s tem imenom, v naslednjih dneh pa so begunca registrirali še v Srbiji in na Hrvaškem. Čez Slovenijo Ahmad ni potoval.

PREBERITE: 

Francoska policija je v pozivo objavila fotografijo napadalca, a njegovega imena ni navedla. Novinar britanske medijske hiše Ed Thomas je primerjal fotografije francoske policije s fotografijami prihodov pribežnikov na Lerosu. Kot piše, sta moška kupila karto za trajekt, da bi zapustila Leros in nadaljevala pot v Evropo, skupaj z drugimi sirskimi begunci. 

Francoski mediji so poročal, da je napad izvedlo devet napadalcev, sedem jih je umrlo v petek med napadom. Policija še vedno išče Salaha Abdesalama, ki ima francosko državljanstvo in je rojen v Belgiji. 

Salah "ujet" v Bruslju

Eden od moških, ki je peljal Abdeslama v Belgijo, je povedal, da je bil Salah oblečen v "veliko jakno" in je imel samomorilski pas. Zato obstaja možnost, da bi se napadalec moral razstreliti v Parizu, a si je premislil. 

Prijatelji Abdeslama so za ABC News povedali, da so z njim govorili preko Skypa in je dejal, da se skiva v Bruslju in poskuša pobegniti v Sirijo. 

Dejali so, da je ujet med evropskimi oblastmi, ki ga lovijo, in pripadniki islamske države, ki "ga opazujejo" in so nezadovoljni, ker se v Parizu ni razstrelil in izpolnil načrta.

Komentarjev 3
  • Poldek 17:26 23.november 2015.

    To je samo eden od tisočih!

  • ojla 15:28 23.november 2015.

    Ob tej agresivnosti, nehvaležnosti in energiji, ki jih spremlja, se res vprašaš,koliko je lahko teroristov med njimi ?

  • puys 10:53 23.november 2015.

    Že ko vidiš to butasto faco ti je vse jasno. Žal je večina takih.