Slovenija
6 ogledov

m2 v pomoč študentom

Svetovalci v m2 opozarjajo, da morajo študenti z lastniki stanovanj skleniti pis Žurnal24 main
Posredovalnica m2 ŠOU v Ljubljani študentom ponuja brezplačno pomoč pri iskanju namestitve na prostem trgu.

Študentom Univerze v Ljubljani bo pri iskanju namestitve na prostem trgu že četrto leto zaporedoma pomagala brezplačna posredovalnica sob m2 ŠOU v Ljubljani. V posredovalnici zbirajo podatke o prostih stanovanjskih enotah, jih objavljajo na svojih spletnih straneh www.svetovalnica.com in jih brezplačno posredujejo študentom. Ponujajo jim tudi brezplačno pravno svetovanje, saj so glede na izkušnje študenti premalo seznanjeni s pravicami in možnostmi, ki jih imajo kot najemniki.

V m2 so opozorili, da imajo najmanj izkušenj z najemanjem stanovanj predvsem študenti prvih letnikov, zato jih želi posredovalnica opozoriti, naj vztrajajo pri pisni najemni pogodbi in naj se nikakor ne vseljujejo v stanovanja, kjer lastnik najemne pogodbe ne želi skleniti. Poudarili so tudi, da mora najemna pogodba vključevati vse bistvene sestavine, ki jih določa stanovanjski zakon. V brezplačni posredovalnici so med drugim pojasnili, da lahko najemnik odpove najemno pogodbo kadarkoli, ne da bi za to navajal razloge.

Svetovalci pozivajo študente, naj se ob kakršnihkoli pomislekih ali vprašanjih oglasijo v m2, kjer jim bodo pomagali najti odgovore. Prav tako lahko študent v m2 dobi osnutek najemne pogodbe in preveri, ali je pogodba, ki mu jo v podpis ponuja lastnik stanovanja, v skladu z zakonom. Poleg tega m2 svetuje tudi pri prijavi stalnega in začasnega prebivališča, registraciji najemnih pogodb in iskanju možnosti bivanja pri zasebnikih s subvencijo ter seznanja lastnike stanovanj z možnostjo pridobitve subvencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.