Slovenija
12 ogledov

'Maček je vreden pomilovanja'

1/13
Žurnal24 main
Prvo zaslišanje povzročitelja prometne nesreče pri Arji vasi, v kateri so umrli trije mladi prijatelji, je odpadlo. Mačka bi sicer pričakale sveče, slike in starši, ki jim je uničil življenje. Pogovarjali smo se z enim od očetov.
Simbolno prižiganje belih sveč je potekalo pred Mestno občino Celje. Na bližnjem Okrožnem sodišču v Celju naj bi prvič zaslišali Branka Mačka, vendar se ta ni prikazal. Trenutno je hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici v Vojniku. Njegova zagovornica Nuša Maček je povedala, da tudi po zakonu o kazenskem postopku ni pogojev za njegovo zaslišanje.

Današnjo akcijo staršev pa je označila za neprimerno in zatrdila, da niso imeli za to nobenih razlogov. Zgrožen nad njenimi izjavami in vidno prizadet je Petrov oče. "Razlog za to je 2. oktober. Mi ne potrebujemo novega razloga," pravi Alojz Kračun. Njegovo pisarno krasi slika sina, ki mu je življenje vzel pijan voznik. Njegove misli so zaznamovane s spominom na Petra. Že ob prvem pogledu nanj postane jasno, kako močna bolečina ga spremlja, kar prizna tudi sam: "Maček je meni že vzel skoraj vse. Če bi mu lahko kaj rekel, bi mu povedal, da je pomilovanja vreden."

Več o tem, kaj nameravajo starši doseči z naslednjimi akcijami, si lahko pogledate v videoprispevku.

Mačkova: Matoz se hvali neupravičeno
Medtem pa je odvetnica Mačka izrazila tudi nasprotovanje gonji oziroma linču njene stranke. Dodala je, da bi odvetnik staršev Franci Matoz moral ravnati povsem drugače, kar pomeni pomiriti strasti in se častno ter dostojanstveno udeleževati kazenskega postopka.

"Odvetnik Matoz se javno hvali, da je on zaslužen za to, da je to zaslišanje tako hitro na sodišču, torej po 14 dneh od nesreče, kar ni res. Današnje zaslišanje je posledica tega, da je okrožno državno tožilstvo v bistvu predlagalo začasni odvzem vozniškega dovoljenja Mačku, torej je to razlog, da smo danes tako hitro na sodišču, in pri tem odvetnik Matoz nima nobenih zaslug," je pojasnila Mačkova.

Svojci med prižiganjem sveč. © Gregor Katič

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.