Slovenija
33 ogledov

Mačja hiša: Lahko bi začeli že jutri

Franc Kangler, Milan Pogacnik, Erih Tetickovic, ..., Rok Pece, Stanko Lipovsek, mediaspeed
Azil za živali. Snaga še ima veljavno odločbo. V Mačji hiši že pripravljeni na upravljanje.

“Dobili nismo še nobenega dokumenta, da oskrbe z živali ne smemo izvajati,” je včeraj dejala Irena Bartok, vodja projekta zavetišča za živali pri Snagi. Na veterinarski upravi so jim pojasnili, da je z njihove strani izdana odločba še veljavna.

Pričakujejo korak občine

Kot smo že poročali, je upravno sodišče odločilo, da je bila dodelitev koncesije za upravljanje zavetišča za živali Snagi s strani Mestne občine Maribor (MOM) neustrezna. Tako se celjski Mačji hiši, ki je na razpisu dosegla največ točk, obeta, da bo prevzela upravljanje. “Morda bo občina še storila kak korak, da se nam koncesija ne podeli, vendar so naši pravni strokovnjaki prepričani, da bomo na koncu mi dobili koncesijo. Upravljanje bi lahko začeli že jutri,” je za Žurnal24 povedala Helena Jovanović Hacin, direktorica Mačje hiše. Na MOM so zatrdili, da bodo upoštevali določila sodišča. Da zadevo rešijo, imajo 30 dni časa; do takrat azil ostaja Snagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.