Slovenija
20 ogledov

Kangler Snagi ne bi smel dati azila

celje, macja hisa, mnogi, tudi simpatizerji Macje hise, se niso strinjali, da Sn Katarina Pernat
Upravni spor. V prid celjske Mačje hiše. MOM bo določila sodbe upoštevala, konkretnejši pa niso bili.

“Upravno sodišče je tožbo glede koncesije za zavetišče za živali Maribor rešilo v naš prid po čisto vseh točkah. Prvotno odločbo občine glede koncesije je razveljavilo. Na sodbo se ni mogoče pritožiti in je z današnjim dnem pravnomočna,” so na svojem profilu na Facebooku sporočili iz Mačje hiše.

Spomnimo, da se je celjska Mačja hiša prijavila na razpis Mestne občine Maribor (MOM) za upravljanje novega zavetišča za živali. Čeprav je na razpisu dobila največ točk, se je občinska komisija odločila za Snago.

Ali bo nov razpis?

Podžupan MOM Milan Mikl je dejal, da bodo upoštevali določbe sodbe in ravnali v skladu s pristojnostmi. “Občina bo posebno pozornost posvetila varstvu zapuščenih živali, da posledic ne bi čutile živali in azil,” je dejal in dodal, da bodo javnost o nadaljnjem postopku pravočasno obvestili. Ali to pomeni, da bo šla občina v vnovičen razpis koncesije ali pa bo upravitelj Mačja hiša, niso povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.