Slovenija
37 ogledov

Mačke šifra za drogo

Obdolženka naj bi prvi odmerek heroina že pred časom brezplačno ponudila potenci Žurnal24 main
Preprodajalka. Dobili so jo s 35 zavitki heroina. Ona trdi, da gre za zaroto.

“Spustite me iz objema štirih sten, saj moram živeti s taticami, prostitutkami in zvodnicami,” je pred sodnim senatom jokala 53-letna Marjana Lendaro iz Krške vasi. Od oktobra se nahaja v priporu, saj jo je policija v zdravstvenem domu Brežice, kjer je matadonska ambulanta, zalotila, ko je odvisniku Robiju prodajala 35 zavitkov heroina.

1200 evrov so po besedah lastnice vredne take pasemske mačke, eno naj bi Robiju prodala za 200 evrov.

“Teorija zarote”
“Bila sem v dvigalu, Robi je prišel za mano in mi v roko porinil neko vrečko, nisem vedela, kaj je v njej, takrat pa se je pred dvigalom slišal ukaz, stoj, policija,” je svojo verzijo zgodbe povedala Lendarova.

Z Robijem naj bi bila sicer dogovorjena, da mu bo za dvesto evrov prodala pasemsko mačko, saj je lastnica mačka, ki je bil svetovni prvak. Robi naj bi ji denar zanjo prinesel v zdravstveni dom, ona pa mačke ni vzela s seboj.

Policijska zgodba
“S kolegom sva opravljala kontrolo okrog zdravstvenega doma, kjer je metadonska ambulanta in pogosto prihaja do prepirov in pretepov,“ je na sodišču povedala policistka. Opazila sta odvisnika, ki je na metadonskem zdravljenju, za njim je vstopila urejena starejša gospa in sta tiho govorila in oprezala okrog. Nato sta izginila, čez nekaj časa pa sta se pripeljala z dvigalom in ko so se vrata odpirala, je Lendarova odvisniku izročila vrečko, v njej pa je bilo 35 odmerkov heroina. “Ko je policist zavpil policija!, se je zdelo, da želi vrečko odvreči,” je povedala policistka.

Ljubitejica mačk
Obdolžena je povedala, da je želela Robiju prodati mačko, njegovi kolegi pa so povedali, da ima on sam doma veliko mačk, ki bi se jih rad znebil. Je pa Robi sam potrdil, da sta se predhodno dogovorila, da bosta uporabljala šifro mačke, če se ne bosta mogla konkretno dogovarjati o heroinu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.