Slovenija
37 ogledov

Maher bo moral rušiti

slovenija 19.03.13. igor maher, mister za infrastrukturo, crnja gradnja, seca, p Žurnal24 main
Črna gradnja. Igor Maher je po 11-tih letih od nakupa dobil odločbo gradbene inšpekcije za rušenje obeh svojih objektov.

„Pred prazniki sem dobil odločbo gradbene inšpekcije, da moram odstraniti objekt, ki je bil zgrajen na črno; gre za tisti objekt, ki sem ga kupil pred 11-timi leti in ga nisem zgradil jaz. Nanjo sem se pritožil. Glede moje kleti, ki je enostaven objekt in gradbenega dovoljenja zanj po mojem mnenju itak ne potrebujem, pa sem tudi dobil odločbo za rušenje in tudi nanjo se bomo pritožili, saj temelji na napačnih podatkih. Sicer pa se z zadevo ukvarja moj odvetnik,“ nam je povedal Igor Maher, minister z najkrajšim mandatom doslej, ko smo pri njem preverjali ali mu je gradbena inšpekcija res naložila, da v roku 30 dni na svoje stroške odstrani črno gradnjo na svoji kmetijski parceli nad Sečoveljskimi solinami in na zemljišču vzpostaviti prvotno stanje.

Ni svetovalec ministra

Maher, ki poudarja, da ni več javna oseba in da se zato niti na telefon novinarjem ne oglaša več, ocenjuje, da s svojo kletjo sodi v krog tistih 150 ljudi, ki so svoje enostavne objekte na kmetijskih parcelah „legalizirali“ prek tako imenovane Černačeve uredbe, hkrati zanika tudi informacije, da je postal svetovalec svojega naslednika na ministrskem položaju. „Če sem ministra obiskal, še ne pomeni, da sem njegov svetovalec,“ poudarja

Naj vas spomnimo

Igor Maher je 25. marca zaradi dvomov o njegovi nepremičnini na zemljišču v Seči, ki smo jih prvi razkrili v Žurnalu24, odstopil z mesta ministra za infrastrukturo.

Komentarjev 6
  • hubertfast 06:26 10.maj 2013.

    Čakam, da rušite Vitoslavu Turku. Še prej pa naj tip dokaže od kje mu denar.

  • 1111 19:31 09.maj 2013.

    ...pa ne pozabit na lekarnarja, pa je še takih pacjentov......ne dam prav Maherju, ampak, dokler, ne bodo rušili, tisti pred njim, tudi njemu ni treba!!!

  • mph 19:18 09.maj 2013.

    Sem hotel ravno napisat in kar ne morem verjet, da se strinjava občasno. In zdaj so se hitro odoločili, da bo moral to utico zrušit tisto velegraščino od Vitomirja, ki se verjetno vidi tudi iz vesolja, pa se bo vleklo ...prikaži več in vleklo ... z odločbo za dejansko rušenje pa bo kot z Jakličevo svinjarijo.