Slovenija
17 ogledov

Maherjeva domnevno sporna gradnja (zaenkrat) ostaja

slovenija 19.03.13. igor maher, mister za infrastrukturo, crnja gradnja, seca, p Žurnal24 main
Igorju Maherju zaenkrat ne bo potrebno rušiti domnevno sporne gradnje v Seči nad Portorožem. Gradbeni inšpektor bo moral namreč o tej zadevi ponovno odločati.

Nekdanji minister Igor Maher, ki je marca zaradi dvomov o objektih po petih dneh ministrovanja na resorju infrastrukture in prostora odstopil, se je na aprila izdani izdani odločbi inšpektorja pritožil. Ministrstvo je 19. julija kot drugostopenjski organ odločbi odpravilo in inšpektorju zadevi vrnilo v ponovni postopek, so za portal siol.net povedali na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor.

Že odločeno, da mora rušiti

Na Maherjevem zemljišču sta dva objekta, za katera je inšpektor v aprilskih odločbah ugotovil, da sta črni gradnji ter da ju mora Maher v 30 dneh porušiti in na posestvu vzpostaviti prejšnje stanje.

Eden ob objektov je na parceli v času Maherjevega nakupa že stal in Maher je čakal na legalizacijo te gradnje, drugi objekt pa je vkopana klet, ki jo je Maher, kot je dejal marca, obnovil in zraven postavil lopo.

Inšpektor je Maherju prepovedal vsa za legalne gradnje in legalne objekte sicer dovoljena ali predpisana dejanja, med njimi izvedbo komunalnih priključkov, vpise in spremembe v zemljiški knjigi, uporabo objekta ter promet z objektom ali z zemljiščem.

Povezano?

Slovenska odškodninska družba (Sod), ki do oblikovanja državnega holdinga upravlja z naložbami države v podjetjih, je sicer Maherja, ki je na ministrski položaj prišel iz kvote Državljanske liste, v ponedeljek imenovala za člana nadzornega sveta družbe Elektro Slovenija (Eles).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.