Slovenija
3631 ogledov

Ponoči zapadel sneg po nižinah, tako bo v naslednjih dneh

Sneg Epa
Kakšno vreme nas čaka?

"V Zgornjesavski dolini sneži. Prav tako ponekod na območju Bohinja," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Meja sneženja se je tam spustila do dna doline."

Slovenijo prehaja hladna fronta. "Meja sneženja se bo tekom noči drugod po državi spustila do okoli 1000 m nadmorske višine," še napovedujejo pri Neurje.si.

V Zgornjesavski dolini sneži. Prav tako ponekod na območju Bohinja. ❄️ Meja sneženja se je tam spustila do dna doline....

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 02. maj 2021

Padavine bodo čez dan ponehale

Agencija za okolje za danes dopoldne napoveduje, da bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na jugovzhodu in od severozahoda se bo počasi jasnilo. "Predvsem v severni Sloveniji bo popoldne možna kakšna ploha," pišejo pri Arsu. "Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija."

Jutri deloma sončno, ponekod bo možna ploha

Jutri bo po večinoma jasnem in ponekod meglenem jutru deloma sončno, popoldne bo predvsem v Posočju možna kakšna ploha. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, ob morju okoli 8, v alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske okoli 0, najvišje dnevne od 14 do 18, na vzhodu in ob morju do 20 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji bodo popoldne nastale posamezne plohe ali kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V noči na četrtek se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije in do četrtka zjutraj, razen na zahodu, ponehale. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. V četrtek čez dan bo pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo občasno rahlo deževalo.

"Nad srednjo Evropo, severno Sredozemlje in severozahodni Balkan se je od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi doteka hladnejši in postopno manj vlažen zrak."

Od 6. do 11. maja

Najprej bodo nad Evropo pihali razmeroma močni zonalni vetrovi. Ena vremenska fronta bo Slovenijo predvidoma prešla v noči na četrtek, druga pa v petek čez dan. Ob koncu tedna se bo nad našimi kraji okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato ob koncu obdobja počasi slabelo.

 | Avtor:

V noči na četrtek bodo padavine zajele vso Slovenijo in do četrtka zjutraj večinoma ponehale. "V četrtek bo večinoma oblačno in suho. V petek se bodo padavine znova razširile nad večji del države," še napovedujejo pri pri Arsu. "Od sobote naprej kaže na bolj sončno in suho vreme. Do sobote bodo najvišje temperature okoli 15 °C, nato bo postopno topleje, v začetku prihodnjega tedna tudi do 25 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.