Slovenija
74 ogledov

Makovec Brenčičeva prejela 26 tisočakov za pripravljenost

Maja Makovec Brenčič Državni zbor
Ministrica za izobraževanje je od leta 2009 do 2013 iz naslova dodatka za stalno pripravljenost prejela 26.094 evrov bruto. Vrnila je dobre tri tisočake.

Ministrstvo za izobraževanje je Univerzo v Ljubljani pozvalo, naj pripravi vsa potrebna poročila in podatke o dodatkih za stalno pripravljenost, ki so jih izplačevale fakultete. Prav tako namerava v skladu z uredbo o javnem financiranju zavodov glede omenjenih dodatkov sprejeti ustrezne ukrepe, je danes povedala ministrica Maja Makovec Brenčič.

Makovec Brenčičeva je o tem govorila pred današnjo sejo vlade. Ker je dodatek prejemala tudi sama, ko je bila zaposlena na ekonomski fakulteti, se ni mogla izogniti vprašanjem o njegovem vračanju. Ponovila je, da bo dodatek vrnila v višini, kot to nalaga odločba inšpektorata za javni sektor, to je za zadnjih 10 mesecev prejemanja, “če pa bo treba, je pripravljena vračati celoten znesek”.

Ministrica ob tem ni neposredno odgovorila na vprašanje, ali lahko zaradi prejemanja dodatka kompetentno opravlja funkcijo ministrice za izobraževanje, znanost in šport.

Pozivi k odstopom

Ministrica se je po seji vlade nekoliko dlje zadržala pri premierju Miru Cerarju, ali sta govorila na temo dodatna za stalno pripravljenost, ni znano.

V zadnjem času se vrstijo pozivi k odstopu zaradi izplačil dodatka za stalno pripravljenost, ki so ga po ugotovitvah inšpektorata izplačevale nekatere fakultete. K odstopu sta bila pozvana tudi finančni minister Dušan Mramor, ki je kot dekan ekonomske fakultete odobril izplačevanje dodatka, in Makovec Brenčičeva.

Komentarjev 10
  • korli 19:45 21.januar 2016.

    prasica,na grmado z njo

  • dragec 15:23 16.januar 2016.

    A vi Janšisti, vi ste pošteni, vi si nebi izplačali - LOPOFI janševski

  • dragec 15:22 16.januar 2016.

    pa janšo v rit !!!!