Slovenija
177 ogledov

Mala Somalka ni več Slovenija

Somalijka SB Jesenice
Begunka iz Somalije, ki je rodila v jeseniški porodnišnici, je v Sloveniji zaprosila za azil. S hčerko bosta v porodnišnici ostali deset dni.

Novorojenka, ki jo je v porodnišnici na Jesenicah rodila begunka iz Somalije in so jo v bolnišnici sprva poimenovali Slovenija, je tudi uradno dobila ime. Mama jo je imenovala Sabrin.

Dojenčica in mama bosta v porodnišnici ostali predvidoma deset dni, so sporočili iz SB Jesenice. Medtem so domačini v Ratečah organizirali zbiranje pomoči in opreme za mamico in doječico.

Kot smo poročali, so policisti v torek prejeli obvestilo o tujki, ki naj bi v Ratečah vsiljivo beračila. Policisti so nato ugotovili, da tujka ne berači pač pa rojeva.

Lastnica gostišča UH Simona Kavalar, ki je tudi predsednica krajevne skupnosti Rateče - Planica, je povedala, da je gospa prišla v gostilno na stranišče, nato je odšla čez parkirišče, kjer pa je kot kaže dobila nov popadek in se ulegla v travo.

Somalijka | Avtor: SB Jesenice SB Jesenice
Reševalci so jo nato tik pred porodom prepeljali v bolnišnico Jesenice, kjer je rodila deklico. V bolnišnici so tujki zagotovili tolmača in izkazalo se je, da gre za begunko iz Somalije, ki je mislila, da je v Italiji. Iz Rima se je namreč do Trbiža pripeljala z vlakom, nato pa pot nadaljevala peš. 

Policija je tako danes zanikala informacije domačinov, da so jo neznanci na mejnem prehodu Rateče vrgli iz avtomobila. 

Begunka iz Somalije je v Sloveniji  zaprosila za azil, novorojenki pa, čeprav je rojena v Sloveniji, državljanstvo ne pripada. Slovensko državljanstvo je mogoče pridobiti z naturalizacijo po desetih letih življenja v naši državi. Za nekatere skupine tujcev sicer veljajo olajšave. Med njimi so begunci in osebe, ki so bile rojene v Sloveniji in v Sloveniji tudi živijo.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • ode 12:16 28.oktober 2016.

    Menda bi rada ostala tukaj. Če se to zgodi, bo to signal vsem ostalim, kam je treba iti s trebuhom, pa bo vse sorodstvo preskrbljeno

  • valerijakregar 10:59 28.oktober 2016.

    vsepovsod kjerkoli so nastanjeni, hitro spoznajo vse svoje pravice.te so neomejene.dolžnosti nimajo nobenih!za 24 - urno izležavanje jih bomo bogato podpirali v vseh pogledih, oni pa se bodo le množili..................priporočam v branje bloge največjega slovenskega ...prikaži več poznavalca islama - GREGOR PREAC !!!!!!!!!!!njegova opozorila so brezštevilna, a le glas vpijočega v puščavi !!!!!!!!!!!

  • mph 10:20 28.oktober 2016.

    Pri njih jih sploh ne zanima ali lahko otroke preživljajo in v kakšnih pogojih, to je čisto postranska zadeva. Enako v Afriki. Važno, da njen "lastnik" pride do svoje redne ejakulacije, za drugo mu pa dol visi. Ok, sigurno niso ...prikaži več vsi taki, večin pa bi si drznil trditi, da ja.