Slovenija
12 ogledov

Malčki se igrajo med črepinjami

1/13
Žurnal24 main
Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je ogorčen nad okolico Gospodarskega razstavišča. Dan po žuru prekrivajo parke in sprehajališča, kjer se igrajo majhni otroci, črepinje in steklenice.

"Kot prebivalci v okolici Gospodarskega razstavišča že nekaj časa spremljamo
vse večje število dogodkov. Vse lepo in prav, saj razumemo, da je potrebno včasih potrpeti, vendar počasi to presega vse meje,"
začne svojo pripoved bralec Domen in doda, da se vse prevečkrat zbujajo v popolni svinjariji.

Fotografije okolice GR si oglejte TUKAJ.

"Nihče se niti ne ozre, da bi to počistil. Po današnjem sprehodu po parku sem uzrl žalostno sliko otroka, ki se igra s prazno steklenico Jagermaistra in kričečo mamo "pusti to". Ne pozabite, da je v dopoldanskih urah park poln otrok," je ogorčen.

V pismu še zapiše, da je čas, da odgovorni na GR in prireditelji poskrbijo še za ostale in ne samo za svojo denarnico. "Nujno bi bilo poskrbeti za jutranje čiščenje in nekaj prenosnih WC-jev na parkiriščih, kjer se zadržujejo obiskovalci pred prihodom."

Odvisno od dogovora
"Vse je odvisno od dogovora med Gospodarskim razstaviščem in organizatorjem. Včasih je za pospravljanje prireditvenega prostora poskrbi sam organizator, pogodbeni čistilni servis ali kdo drug. Ni nekega napisanega pravila,“ so nam zatrdili na Gospodarskem razstavišču.

"Odvisno je, če so omenjene lokacije na fotografijah v sklopu našega prireditvenega prostora, za katerega je odgovoren organizator. Kar se dogaja izven tega prostora ni naša stvar. Kljub temu vedno vse udeležence naproščamo, naj bodo obzirni do okoliških prebivalcev,“ pa nam pove Petra Aršič, ki je bila na prireditvi Dance Republic - Revolution odgovorna za koordinacijo med varnostniki. Lahko še dodamo, da smo organizatorju poslali fotografije, tako da bodo ugotovili, če so bila točno določena mesta del njihovega prireditvenega prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.