Slovenija
23 ogledov

Malčki zraven smeti

Starši se sprašujejo, ali v celotnem kraju res ni primernejše lokacije za ekološ Žurnal24 main
Ekološki otok. Vsi se strinjajo, da ne spada pred vrtec, a rešitve ni in ni.

“Nedopustno se mi zdi, da neposredno pred vhodom v vrtec stojijo kontejnerji za ločeno zbiranje odpadkov. Vsak dan se dogaja, da je po tleh razbito steklo, ob zbiranju kosovnih odpadkov pa tudi drugi odpadki, kar za otroke, ki tod hodijo na igrala in sprehode, predstavlja nevarnost,” nas je opozoril eden od staršev otroka, ki obiskuje enoto ajdovskega vrtca v Vrhpolju pri Vipavi.

Kot pravi, se je možnost prestavitve kontejnerjev že preverjalo, a se nič ne premakne, zato se je obrnil na nas. Poleg tega kontejnerji tudi močno ovirajo pogled pri vključevanju na cesto.

V vrtcu se strinjajo
“Takoj smo dali pripombo, saj se strinjamo, da kontejnerji pred vrtec ne spadajo. Tu bi raje uredili parkirne prostore,” odgovarja Meri Uršič, ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina. Kot pravi, so problematiko obravnavali tudi na seji sveta zavoda.

Ajdovski vrtec ima svojo enoto v Vrhpolju, ki jo obiskuje 33 otrok, sicer v najemu v prostorih vipavske osnovne šole.

Vleče se že tri leta
Danijel Skočaj, predstavnik občine v svetu vrtca in vipavski občinski svetnik, pojasnjuje, da se je večkrat zavzel, da bi našli novo lokacijo, a za zdaj uspeha ni bilo. “Že nekajkrat smo pobudo za ureditev podali tudi na seji občinskega sveta,” poudarja Skočaj in dodaja, da so pristojni večkrat poudarili, da je lokacija pred vrtcem samo začasna, a so kontejnerji tam že tri leta. “Na žalost vse skupaj traja predolgo.”

Danilo Krečič, predsednik Krajevne skupnosti Vrhpolje, pravi, da se problema zaveda. “Vztrajno iščemo alternativno rešitev. Preverili smo že več možnosti, a se je vselej zapletlo. Treba bo doseči kompromis.”

Vprašanja smo naslovili tudi na Občino Vipava, a odgovorov še nismo dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.