Slovenija
34 ogledov

Mali delničarji ostro nad Semoliča

"Ne bo vroča šele jesen. Mislim, da bo že poletje zelo vroče," Semolič napoveduj Žurnal24 main
"Imejte malo sočutja do tistih državljanov, ki o božičnici ali 13. plači lahko le sanjajo," predsedniku Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušanu Semoliču na srce polagajo predstavniki Društva malih delničarjev (MDS). Stavka v Elektru Primorska se nadaljuje.

"Pozivam vas, imejte malo sočutja do tistih državljanov in državljank, ki o božičnici ali 13. plači lahko le sanjajo, saj še rednih težko priigranih dohodkov niso prejeli zaradi 'finančnih kolobocij podjetij in njenih lastnikov', in ne povzročajte nepotrebne izgube v podjetju, ki vse obveznosti izpolnjuje v rokih, saj to posledično pomeni višje stroške ob morebitnem zadolževanju za projekte v prihodnosti," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik društva Rajko Stanković.

Dodaja, da naj raje "dialog ulice in razkazovanja mišic" zamenja za "dialog razuma" in naj to pokaže za pogajalsko mizo. "V primeru, da se izkaže, da imate prav, bomo delničarji družbe spoštovali vladavino prava, ne moremo pa pristati na politiko izsiljevanja," je še zapisal.

Odziv MDS se nanaša na stavko zaposlenih v Elektru Primorska zaradi neizplačila celotne božičnice.

 

Semolič stopil v bran zaposlenih

Stavkajočim delavcem v družbi so svojo podporo danes izrazili tudi v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

"Finančna situacija družbe in doseganje planiranega dobička nikoli ne sme postati izgovor za nespoštovanje pravic delavcev, zlasti tistih pravic, ki so v kolektivni pogodbi dogovorjene med socialnimi partnerji," je v sporočilu zapisal predsednik ZSSS Dušan Semolič.

Obenem v ZSSS pozivajo upravo novogoriške družbe, naj nemudoma pristopi k oblikovanju dogovora s stavkajočimi delavci o načinu izpolnitve obveznosti, ki izhajajo iz kolektivne pogodbe.

Komentarjev 1
  • privat 15:44 28.februar 2012.

    premalo je oštro...nekdo dela le za velike delničarje in njemu je v interesu da ga mali delničarji malo potegnete...Glede semuliča ...kdo je glavni sindikata ,ki ni nič naredil da bi zaščitil male ljudi?? In to verjetno od leta 91 dalje...