Slovenija
37 ogledov

Mama dveletnice z Jesenic še v priporu

Otroški čevelj Shutterstock
Mama deklice, ki je v začetku julija umrla zaradi posebno hudih telesnih poškodb, na svojo nadalnjo usodo čaka v priporu v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu.

V zadnjih dneh so nekateri mediji poročali, da je bila mama 2-letnice z Jesenic, zaradi psihičnih težav premeščena v Psihiatrično bolnišnico Begunje. Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij tega ni potrdila, mama je še vedno v priporu na Igu.

Poročanje nekaterih medijev o premestitvi mame, ki je od 5. julija v priporu, so zanikali tudi na kranjskem okrožnem sodišču. Dežurna preiskovalna sodnica kranjskega okrožnega sodišča je tedaj pripor odredila tako za mamo deklice kot za njenega partnerja.

Kot je znano, kriminalisti so oba ovadili zaradi suma hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom ter za povzročitev posebno hudih telesnih poškodb, ki jim je deklica podlegla. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena do petletna zaporna kazen, za drugo pa kazen od petih do 15 let zapora.

Pripor lahko traja največ en mesec od dneva, ko je bila osebi vzeta prostost. Pripor se lahko podaljša za največ dva meseca. Če teče postopek za kaznivo dejanje, za katero je v zakonu predpisana kazen zapora nad pet let, kot je v tem primeru, sme senat vrhovnega sodišča podaljšati pripor največ še za tri mesece. Če do izteka teh rokov obtožnica ni vložena, pa se pripor odpravi in se obdolženec izpusti, navaja zakon o kazenskem postopku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar čavez
    čavez 22:50 19.julij 2016.

    muslo družina

  • dragec 18:45 19.julij 2016.

    Tradicionalno ljubeča SLO družina

  • patron 17:43 19.julij 2016.

    na štrik, na štrik, ne bo stroškov z njo .....!!!!