Slovenija
68 ogledov

Mama opravičil ni poslala, zato je šola poklicala socialno službo

slovenija 10.01.13. obsojenci, sodisce, sodba, robert casar, srecko prijatelj, m Suzana Kos
Otrok pobeglega obsojenca Roberta Časarja že tretji teden ni v šolo. Šola je že ukrepala in o tem obvestila socialne delavce.

Tudi tretji teden, odkar po poletnih počitnicah spet poteka pouk, se otroka pobeglega obsojenca, nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja še vedno nista pojavila v šoli. Iz šole ju ni izpisal do sedaj uradno še nihče, njunega izostanka pa prav tako ne opravičil.

Zato je bila šola dolžna ukrepati, glede na to, da niso bili obveščeni kako dolgo nameravati otroka izostati od pouka.

"Osnovna šola (OŠ) je Center za socialno delo (CSD) Koper obvestila, da dveh mladoletnih otrok ni k pouku," poudarjajo na CSD.

Izpisana nista, prepisana tudi ne

CSD tudi niso prejeli kakršnegakoli obvestila, da bi se družina selila in bi otroka z novim šolskim letom pouk zato obiskovala kje drugje.

Časarjeva žena Ksenija Sedmak Časar je nedavno podala odpoved na Komunali Koper, kjer je bila do tedaj zaposlena. A kljub temu, da šole, ki jo otroka obiskujeta ni obvestila, da nameravata izostati od pouka in kako dolgo ju ne bo ter, da so praktično brez vsakršnih pojasnil očitno enostavno izginili neznano kam, bi jih policija lahko začela iskati šele, če bi njihovo izginotje kdo uradno prijavil še njim.

"Otroka nista vodena kot pogrešani osebi. Policija se sicer v iskanje pogrešanih oseb vključi takoj, ko je o pogrešitvi obveščena," zagotavljajo na policiji.

Časarja iščejo neprestano

Časarja, ki bi moral že marca začeti prestajati zaporno kazen v zaporu na Dobu, medtem policija išče praktično brez prestanka. "Policija zbira informacije o iskani osebi, ki jo na podlagi odredbe išče sodišče. V sklopu tega pooblastila je tudi opravljanje razgovorov in zbiranje obvestil od občanov, ki bi karkoli vedeli o iskanih osebah. Kot rečeno, gre za skupek kompleksnih ukrepov policije, usmerjenih h končnemu cilju prijetja/izsleditve iskane osebe. Predvsem gre opozoriti, da gre v tem primeru za klasične policijske ukrepe, ne pa za uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov," dodajajo. Pri čemer so policisti prepričani, da bi jih prav prikriti preiskovalni ukrepi, med drugim tajno sledenje tudi družinskim članom in ostalim Časarjevim sorodnikom, zelo verjetno pripeljala na sled tako Časarju kot njegovi ženi in otrokom, sploh če so se mu slednji zdaj dejansko pridružili na begu.

Komentarjev 6
  • Avatar čavez
    čavez 11:17 18.september 2014.

    V slo prst v rit.

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 10:20 18.september 2014.

    Grem jst po njega in ga privlečem... kaka je nagrada?

  • depresija 10:16 18.september 2014.

    Tipičen SDSovc! Namesto, da bi prevzel odgovornost, beži in se skriva! Ja, najbrž je to še ena zarota, a ne?