Slovenija
22 ogledov

Manj napak in zamud

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Vlada je sprejela novelo zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Ukinjanje krajevnih pristojnosti. Manj administrativnih ovir.

S spremembo zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja ukinjajo krajevno pristojnost za vlaganje prijav v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Zaradi enostavnejšega sistema zbiranja podatkov se povečuje tudi stopnja pravilnosti, konsistentnosti in ažurnosti teh podatkov, saj se z zmanjševanjem števila potrebnih prijav podatkov tudi zmanjša verjetnost napak in zamud pri teh prijavah.

Vse na enem mestu
"Vlagatelji bodo tako lahko na enem mestu, ki ga bodo izbrali sami, vlagali vse prijave in s tem bo postopek za zavezance, predvsem delodajalce, enostavnejši," je pojasnil minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik in dodal, da bo odslej tudi manj administrativnih ovir.

Manj napak in zamud
S predlaganimi spremembami želijo na ministrstvu za delo poenostaviti sistem zbiranja podatkov, potrebnih za izvajanje pokojninskega in invalidskega zavarovanja, razbremeniti zavezance za vlaganje prijav, organa, ki sprejema prijave, in upravljavca matične evidence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.