Slovenija
16 ogledov

Manjši obisk zaradi obnove

Žurnal24 main
Tržič. Bogatijo turistično ponudbo. Pomanjkanje namestitvenih kapacitet.

Sedem odstotkov nižji obisk v prvih petih mesecih letos opaža tržiški turistično-promocijski in informacijski center. Podobno pričakujejo nekaj manj turistov tudi poleti. Niso zaskrbljeni. Upad pripisujejo obnovi mestnega jedra, zato razmišljajo, kako bi turiste pritegnili na obrobje.

Privlačno tudi obrobje
“V samem mestnem jedru zaradi gradbenih del pričakujemo nekoliko manj turistov kot lani, zato smo okrepili promocijo zanimivih destinacij zunaj mestnega jedra,” pravi Petra Hladnik in dodaja, da obisk mestnega jedra spodbujajo tudi z organizacijo odmevnih prireditev. Ena od takih bo sobotni festival tržiških bržol.

Novosti
Poleti bodo turistično ponudbo dopolnili z odprtjem razstavno-izobraževalnega središča v Dovžanovi soteski. “Poleg tega smo na podlagi nove turistične identitete Tržiča, ki temelji na zgodovinski povezanosti mesta z maršalom Radetzkyjem, oblikovali nov enodnevni turističen program, ki združuje kulturno in naravno dediščino Tržiča,” razlaga Hladnikova.

Veliko pričakuje tudi od novoustanovljenega zavoda za turizem, ki naj bi dejavneje in bolj tržno naravnano skrbel za razvoj turizma v občini. “Problem Tržiča ostaja majhna ponudba namestitvenih zmogljivosti, zato je kratkoročni razvoj namenjen predvsem izletniškemu turizmu,” sklene Hladnikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.