Slovenija
87 ogledov

Mankoč in afera BMW

Na ministrstvu za zunanje zadeve se sprašujejo, kako bi na njihovo ministrstvo n Žurnal24 main
Biznis ni padel, BMW je ponudbo zamrznil, da vlada povabi še druge.

Na to, kako se je lahko vladni urad za podnebne spremembe s podjetjem BMW dogovoril, da bodo sončno elektrarno postavili na streho ministrstva za zunanje zadeve (MZZ), ko gre vendar za spomeniško zaščiten objekt, so nas včeraj opozorili neimenovani viri z MZZ.

Mladika in Licej zaščitena
Spomeniško zaščiteni stavbi sta tako Mladika kot Licej, opozarjajo.
Z vprašanjema, ali bi bila postavitev sončne elektrarne na streho katere od zaščitenih zgradb sploh mogoča in kakšni bi bili postopki za pridobitev dovoljenja, smo se obrnili tudi na Damjano Slabe na Zavodu za varstvo kulturne dediščine Slovenije, odgovorno za stike z javnostmi, a do zaključka redakcije odgovora nismo dobili.

BMW odpira vrata drugim
Je pa zaradi različnih odzivov javnosti na projekt BMW včeraj ponudbo zamrznil. V sporočilo, ki je menda usklajeno z vlado, so zapisali, da svoje dejavnosti "za zdaj ustavljajo", da bi vlada lahko povabila druga podjetja, naj se projektu pridružijo. Pa tudi zato, da bi javnost pridobila potrebne informacije. Zanimiv v dopisu je podatek, da čeprav so v uradu za podnebne spremembe govorili o 38 vozilih v prvi fazi, število vozil še ni dogovorjeno. Pahor je sicer včeraj propad dogovora obžaloval.

Mankoč: To je trač
Govorice, da naj bi bilo v afero z BMW vpleteno njegovo podjetje, pa je včeraj zanikal Nestor Mankoč. Njegovo podjetje Zil Inženiring je namreč solastnik AC Cosmosa, ki je vladi ponudil avtomobile. Hkrati je predsednik Plavalnega kluba Ilirija, na kopališču pa nameravajo zgraditi sončno elektrarno. Mankoč pravi, da s ponudbo BMW in zahtevo po usmeritvi vladnega denarja v sončno energijo nima čisto nič. "To je trač," pristavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.