Slovenija
9055 ogledov

Maribor: "Zobozdravnik je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo"

Zobozdravnik Shutterstock
"Med čakanjem, da 'prime' zdravilo, sem opazila, da se je čez hlače začel drgniti po spolovilu. 'Glej, kak' si me trdega naredila,' je rekel."

Žensko je na Štajerskem novembra 2016 zlorabil njen osebni zobozdravnik.

Sodišče mu je izreklo pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a sodba še ni pravnomočna, poroča Večer.

Proces proti 40-letnem zobozdravniku Nerminu Suljiću, ki ga je M. S. prijavila policiji zaradi spolnega nasilja, je bil zaprt za javnost.

Sojenje se je pričelo 8. maja, končalo pa že julija, tik pred sodnimi počitnicami. V uradu predsednice sodišča so za Večer potrdili, da je bila "Suljiću 12. julija letos izrečena sodba, s katero je bil spoznan za krivega storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja."

Za Večer so razkrili še, da je bil stomatolog na prvi stopnji obsojen na pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo treh let.

Primer zdaj roma na višje sodišče, Suljić, ki obtožbe zanika, se je namreč zoper sodbo že pritožil.

"Kak' si lahka, kaj bi ti delal!"

Pri Večeru so izpoved 33-letne Mariborčanke M. S. objavili spomladi, ko je po več mesecih prigovarjanja vendarle privolila v pogovor in opisala, kaj se ji je zgodilo v zobozdravstveni ambulanti.

Pred skoraj natanko tremi leti je zaradi neznosne bolečine odšla do osebnega zobozdravnika. Potrebno je bilo puljenje zoba. Suljićeva asistentka je pripravila injekcijo, kdaj je odšla iz ordinacije, ni opazila.

Na vrsto je prišla okoli pol dveh popoldne, sedla je na stol in Suljić ji je dal injekcijo. "Med čakanjem, da 'prime' zdravilo, sem opazila, da se je čez hlače začel drgniti po spolovilu. 'Glej, kak' si me trdega naredila,' je rekel. Hotela sem vstati, potisnil me je nazaj in rekel, da bo odnehal. Med posegom pa je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Trznila sem, umaknila sem roko, sočasno je izpulil zob. Nisem vedela, ali naj vse skupaj izpljunem vanj ali v umivalnik. Izpljunila sem v umivalnik in vstala," je za Večer opisala začetek travmatične izkušnje pri zobozdravniku.

Ko je hotela zapustiti ambulanto, jo je po njenih besedah dvignil in ji govoril: "Kak' si lahka, kaj bi ti delal. Daj hlačke dol, saj bom v umivalnik."

Kaj se ji je zgodilo, je najprej povedala svoji sestri dvojčici. "Prasec me je skoraj posilil," ji je takoj po dogodku napisala v SMS-sporočilu.

Naslednji dan se je v lokalu, kjer je delala kot natakarica, zaupala gostu, upokojenemu policistu, ki ji je svetoval, naj dogodek naznani policiji.

Kriminalisti so zobozdravniki po treh mesecih ovadili. Tožilstvo je zahtevalo uvedbo sodne preiskave, v okviru katere je oškodovanko pregledal tudi sodni izvedenec, specialist klinične psihologije, še poročajo v Večeru, kjer dodajajo, da je specialist pri M. S. ugotovil prisotnost znaki čustvene travmatiziranosti in posttravmatskega sindroma, ki so povezani z obravnavanim dogodkom.

Posilil naj bi tudi njeno sestro

Ponovno soočenje s Suljićem v sodni preiskavi za M. S. ni bilo najhujše, kar se ji je zgodilo tisti dan. Dodatno jo je prizadelo to, kar je leto po svoji travmatični izkušnji izvedela o sestri dvojčici S. S., še pišejo v Večeru.

Preiskovalna sodnica je namreč lani v preiskavo vključila njeno sestro dvojčico, da bi pričala o SMS-sporočilu, v katerem ji je sestra napisala, kaj je doživela pri zobozdravniku.

S. S. se je med zaslišanjem zlomila in povedala, česar do tistega dne ni še nikomur, in sicer, da je bila tudi sama žrtev tega moškega, le da je njej storil še hujše, poroča Večer. S. S. trdi, da jo je zobozdravnik Suljić 12. aprila 2016 posilil.

Preiskava zaradi domnevnega posilstva poteka, ali bo vložena tudi obtožnica, pa še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • slovenski95 08:00 25.oktober 2019.

    Če ne bi bil musliman, ki nam jih primanjkuje, bi dobil strožjo kazen

  • ode 07:59 25.oktober 2019.

    A zato je zadnje čase vedno polna čakalnica.!?

  • Avatar Kirsiolla
    Kirsiolla 00:29 25.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com