Slovenija
22 ogledov

Mariborski veljaki na sodišče

slovenija 24.09.2007, sodstvo, sodna dvorana, kladivo, sodniki, sodisce, foto: I iStockphoto
Obnova. Razpis so najprej razveljavili, potem pa je posel dobil Konstruktor.

 "Pristojni državi tožilec je vložil obtožnico zoper tri fizične osebe zaradi suma storitve kaznivih dejanj sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje in zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic," nam je sporočil vodja mariborskih tožilcev Drago Šketa. Na koga se nanaša obtožnica, nam ni želel povedati, a po naših podatkih bodo v ponedeljek pred sodnika stopili nekdanji mariborski podžupan in sedanji mestni svetnik Andrej Verlič, direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Jernej Završnik ter nekdanji direktor mariborskega Konstruktorja Marjan Pinter. "Omenjena obtožba se nanaša na postopek oddaje javnega naročila za adaptacijo in nadzidavo zdravstvenega doma," je pojasnil Šketa.

Lobiral za Konstruktor

Začelo se je maja 2011 ob veliki kriminalistični akciji v Mariboru, ko so policisti pridržali več oseb, med njimi tudi Verliča. Že takrat so mu očitali posredovanje pri javnih razpisih in pridobitev premoženjske koristi, kar je Verlič zanikal. Iz odredbe za preiskavo je razvidno, da naj bi se na pogoje razpisa Verliču pritožila Konstruktor in Stavbar. Verlič je nato v pogovoru s Pinterjem dejal, da gre k Francu Kanglerju in da bodo to razveljavili. Potem naj bi pri Završniku kljub njegovim pomislekom dosegel spremembo pogojev, delo pa je dobil Konstruktor. Verlič je takrat dejal, da je bil razpis pisan na kožo le enemu ponudniku in da je zato predlagal nove pogoje, česar naj mu ne bi bilo težko dokazati. Zanikal pa je, da je zaradi tega prejel korist zase in za Hokejsko-drsalni klub Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.