Slovenija
34 ogledov

Marija Terezija je šla na plažo

Marija Terezija se gre kopat
1/5
Aleksander Pinter
Nenavaden poskus, kako umetnost približati ljudem.

Piranski slikar Repy Repija skuša umetnost ljudem približati na svojevrsten, pogosto za marsikoga na precej neobičajen način. Danes je na plaži Hotela Piran tako zaplaval z Marijo Terezijo.

Marija Terezija je seveda slika, ki je bila pred tem razstavljena v hotelski avli. Točno opoldne pa se je skupaj z avtorjem in ob radovednih pogledih številnih kopalcev kaj se pravzaprav dogaja, osvežila v morju. „Vodstvo hotela Piran skuša na različne načine sodelovati z lokalnim okoljem, saj smo del njega in to bomo seveda počeli tudi v prihodnje, tako skozi podobne, morda res nekoliko neobičajne dogodke, kot je današnji, kot tudi prek tradicionalnih prireditev, s katerimi bomo izkazali spoštovanje do dediščine Pirana,“ komentira dogodek Aleksander Pinter, vodja Hotela Piran.

Repy Repija se je med drugim v preteklosti okopal tudi z Marlyn Monroe in Mona Liso, organiziral razstavo v predoru nekdanje železniške proge Parenzana pri Portorožu, pa v vojaških bunkerjih v Pivki... Atelje ima v eni glavnih piranskih ulic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.