Slovenija
715 ogledov

Marjana Cerarja izključili iz SDS

Marjan Cerar Žurnal24 main
”Izključili so me iz SDS,” nam je povedal Marjan Cerar, znan predvsem kot nekdanji dolgoletni direktor podjetja Belinka in bivši predsedniški kandidat.

Izključili so ga na predlog mestnega odbora stranke, Cerar pa napoveduje pritožbo na državno komisijo SDS. Če bo izključitev obveljala, bo Cerar pisal generalnemu sekretarju in predsedniku Evropske ljudske stranke, katere članica je SDS, in tudi kanclerki Angeli Merkel.

Cerar pravi, da je glavni vzrok za izključitev njegova pozitivna ocena Gregorja Viranta, poleg tega pa je že petega decembra, dan po volitvah, na okoli 150 naslovov poslal elektronsko pismo, v katerem je zapisal, naj Janša odstopi z mesta predsednika stranke.

Cerar je bil sicer pred štirimi leti eden od vlagateljev kazenske ovadbe zoper podpisnike in avtorje dveh novinarskih peticij, proti cenzuri in pritiskom na novinarje, in odprtega pisma ob začetku predsedovanja Slovenije EU. Vlagatelji so bili mnenja, da sta avtorja obeh peticij skupaj s 571 podpisniki blatila Slovenijo v tujini.

Komentarjev 21
  • zdrej 09:14 30.maj 2012.

    Zakaj pa smo v takem zosu, ko nas je vodila pahorjeva roka, ki je hotela v razburkanem času voditi z milo demokracijo. Sedaj je bolj kot kdaj prej potreben avtoritativen način vodenja države, obkrožen s stroko (pa ne s tisto ...prikaži več kvazi stroko, ki si piše zakone na svojo kožo pisane, a ne ovce nepobrite, ki imate polne riti!!!)

  • zdrej 09:11 30.maj 2012.

    Kar je dokazal Borut Pahor. Pred njim pa je spet bila diktatura v še bolj mili obliki.Slovenci smo se zedinili samo za osamosvojitev, od takrat pa več ne vemo zatuliti v en rog in narediti, kar je potrebno, ampak ...prikaži večak se raje prepiramo/jo.

  • marijan.cerar 12:21 09.februar 2012.

    kojak: o zastrup.+samom. gl. Požarja, ki je plonkal Hočevarjev text in še nekaj dodal, da ne bi bil plagiat:):)snito23: odličnozdrej: diktatura je potreben, znanje+izkušnje zadosten pogoj. JJ ima le 4 min.,ki bodo vlekli in ne flancali. V SLO ...prikaži večO BI ŠLO TUD BREZ diktature, a JJ tega ne zna:(Kepler: CMERA/MEVŽA:hahaha, Mont Blanc, Guzzi do Pariza,zdroblena noga, 25let vodit firmo,...Trsten/Veteran:hahaha vaški posebnež se smešim . OK, bom pazu