Slovenija
60 ogledov

Mark Zuckerberg, šef Facebooka, se je odpovedal 45 milijardam dolarjev

Zuckerberg Žurnal24 main
Ustanovitelju in predsedniku uprave Facebooka Marku Zuckerbergu in njegovi soprogi Priscilli Chan se je včeraj rodila hčerka Max. Šef Facebooka je to priložnost izkoristil tudi za to, da je 99 odstotkov delnic družbe, ki so vredn 45 milijard dolarjev, podaril v dobrodelne namene.

Par bo donacijo izvedel prek nove pravne osebe Chan Zuckerberg Initiative, ki bo skrbela za izobraževanje, zdravljenje bolezni, povezovanje ljudi in grajenje različnih skupnosti, je v pismu svoji hčerki, ki ga je objavil na Facebooku, zapisal Zuckerberg.

"Še naprej bom opravljal funkcijo predsednika uprave Facebooka, a ta vprašanja so preveč pomembna, da bi čakala na to, da odrasteš in se z njimi začneš ukvarjati ti," je zapisal.

Mark Zuckerberg | Avtor: EPA EPA
"Vem, da je to majhen prispevek v primerjavi z vsemi viri in talenti tistih, ki že delajo na tem področjih. A želim narediti, kar lahko, in sodelovati skupaj z ostalimi," je še dodal Zuckerberg.

Zuckerberg in Chanova sta že doslej namenila večje vsote za dobrodelne namene. Za boj proti eboli sta darovala 25 milijonov dolarjev, 100 milijonov dolarjev sta namenila za šolski sistem v New Jerseyu.

Mark Zuckerberg je pred rojstvom hčerke napovedal, da bo imel dva meseca očetovskega dopusta. Ko je konec julija objavil vest, da je njegova soproga noseča, je tudi razkril, da je par želel potomstvo že v zadnjih letih, a je Priscila imela tri spontane prekinitve nosečnosti,

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.