Slovenija
31 ogledov

Martin Stotter novi član uprave banke Raiffeisen

Raiffeisen Bank EPA
Novi član uprave bo mandat nastopil 1. maja, zadolžen pa bo za upravljanja s tveganji.

Nadzorniki slovenske Raiffeisen so v upravo banke imenovali Martina Stotterja, ki bo v banki odgovoren za področje upravljanja s tveganji. Pred nastopom funkcije mora sicer pridobiti še dovoljenje Banke Slovenija za opravljanje funkcije člana uprave, so sporočili iz banke Raiffeisen.

Stotter v banko Raiffeisen prihaja iz Raiffeisen-Landesbank Steiermark, kjer je bil namestnik člana uprave za področja tveganj in operacij. 38-letnik z doktoratom iz prava je bil še pred tem med drugim odgovoren za strateško upravljanje kreditnih tveganj in za upravljanje s slabimi krediti, skupno pa ima več kot 12 let izkušenj v bančništvu.

Upravo banke Raiffeisen bodo od 1. maja tako sestavljali Gvido Jemenšek, ki bo še naprej odgovoren za notranjo revizijo, pravne zadeve, kadrovske zadeve, skladnost poslovanja, preprečevanje pranja denarja, odnose z javnostmi in marketing, sistem notranjih kontrol, sekretariat ter področje prodaje, Werner Georg Mayer, ki je odgovoren za področje financ in centralnih operacij, organizacijo in informacijsko tehnologijo, ter Martin Stotter, ki bo prevzel področje upravljanja s tveganji, dodajajo v banki.

 
Komentarjev 1
  • mirko 18:06 25.marec 2014.

    Ne bo nič pomagalo, pa če v banki zaposlijo še dvakrat toliko visoko izobraženih ljudi, bo v primeru poglabljanja recesije v gospodarstvu, banka imela izgube. Zaradi recesije se lahko včeraj solidna firma, ki je najela kredit pri banki, postane v ...prikaži več zelo kratkem času plačilno nesposobna za vračanje kredita. Slovensko gospodarstvo je na globalni ravni zelo nekonkurenčno, v veliki meri zaradi napačne državne gospodarske-finančne-davčne politike