Slovenija
12 ogledov

Marušič in Kuštrin na štiri oči

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Minister za zdravstvo se je glede plačil za zdravniške nadure včeraj pozno popoldne neformalno srečal s predsednikom zdravniškega sindikata. Novi pogovori v ponedeljek.

Marušič in Kuštrin sta se – kot poroča ministrstvo – dogovorila, da se Fides do ponedeljka opredeli do dokumenta ministrstva, v katerem so pojasnila v zvezi z razlogi in povodi za spremembo zakona o sistemu plač oziroma za znižanje plačil zdravniških nadur. Fides naj bi torej do ponedeljka pripravil svoj dokument.

Na ponedeljkovem srečanju naj bi se strani tudi dogovorili glede nadaljnjih dejavnosti pogajanj.

Fides preučuje
Konrad Kuštrin danes dopoldne ni dosegljiv, je pa že včeraj popoldne za Žurnal24 povedal, da vsebine dokumenta še niso uspeli preučiti; podrobno naj bi ga prebrali danes.

Zdravniške nadure so torej v tem trenutku še vedno v zraku; kot je znano, slovenski zdravniki še vedno zbirajo podpise za umaknitev soglasij nadurnega dela. Če z vlado ne bodo našli skupnega jezika glede plačil nadurnega dela, zdravniki po 1. septembru ne bodo več delali preko rednega delovnega časa.

Kot smo že podrobno razložili, to ne pomeni, da ne bo zagotovljenih dežurnih služb, pač pa bodo slednje šle na račun rednega dela. Torej dežurne zdravstvene službe bodo še vedno na voljo, če pa zdravniki ne bodo več opravljali nadurnega dela, bo šlo to na račun redne oskrbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.