Slovenija
10774 ogledov

Maščevanje: Ljubljančan v 38-letnico izstrelil več nabojev

Streljanje v izolski bolnišnici
1/2
Dare Čekeliš
Višje sodišče potrdilo 14 let in pol zapora.

Višje sodišče v Ljubljani je pritrdilo odločitvi prvostopenjskega sodišča, da je Bojan Kajfež kriv uboja 38-letnice, na katero je 17. aprila lani v streljal in jo ubil. Z odločitvijo so pravnomočno potrdili že sodbo okrožnega sodišča, ki ga je obsodila na 14 let in pol zapora.

Na višjem ljubljanskem sodišču so sklenili, da je prvostopenjsko sodišče pravilno in popolno ugotovilo vsa odločilna dejstva, svojo odločitev pa je tudi prepričjivo obrazložilo in tako obtoženega utemeljeno spoznalo za krivega uboja. S tem pa so potrdili tudi sodbo okrožnega sodišča, ki je Kajfeža obsodilo na 14 let in pol zapora.

Že aprila je okrožno sodišče Kajfeža spoznalo krivega uboja 38-letnice v lokalu v ljubljanskem Pržanu. Sodnik Marko Češnovar je takrat obrazložil, da je sodni senat ocenil, da omenjeno dejanje ni umor, saj ni nikakršnih dokazov, da je šlo za brezobzirno maščevanje, ki je eden od znakov kaznivega dejanja umora, ampak da je šlo za “običajno” maščevanje, ki je milejša oblika.

Tožilstvo se je na odločitev sodišča pritožilo, obtoženčev odvetnik Marko Makuc pa se je v pritožbi osredotočal predvsem na Kajfeževo prištevnost.

Kljub vsemu so višji sodniki prepričani, da se je obtoženec zavedal uboja in naj bi ga tudi želel storiti. Zavrnili pa so predlog tožilstva, ki je predlagalo 24 let zapora. Tako je obstala odločitev okrožnega sodišča 14 let in pol zapora.

Obsojeni je 17. aprila vstopil vstopil v lokal Klub Pržan in na 38-letno najemnico lokala v prisotnosti več ljudi izstrelil več strelov. To naj bi storil iz maščevanja, saj naj bi ji v začetku leta 2016 posodil 25.000 evrov, ki naj mu jih ne bi vrnila.

Kajfež pa bo pred sodnika stopil še enkrat, saj je mesec pred ubojem zagrešil več ropov.

Komentarjev 8
  • ode 08:13 21.november 2018.

    Povej mi s kom si, pa ti povem kdo si ! (iste sorte tiči skupaj letajo)

  • miki1234 18:21 19.november 2018.

    OMG ... ni bilo brezobrzirno maščevanje ampak “običajno” maščevanje... a več strelov je običajno maščevanje? a je 1 naboj neobičajno maščevanje? kaj je potem šele maščevanje brez uboja?

  • harris 18:07 19.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprečje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to počne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite >><>>>> www.WebJob33.Com