Slovenija
1439 ogledov

Mass: Obutev, ki je šla v uničenje, je bila poškodovana

Mass uničevanje obutve Marko Janeš
Pred trgovino outlet Mass v ljubljanskem BTC-ju so včeraj mimoidoči naleteli na prizor masovnega uničevanja obutve. Mass pojasnjuje in odgovarja na vprašanja, zakaj te obutve ni podaril socialno ogroženim.

"Evo, kontejnerji so polni, samo še za odpeljat na smetišče," je prizor na Facebooku pospremil s komentarjem avtor fotografije. Mimoidoči so se resnično zgražali nad prizorom, v prvi vrsti se je samo po sebi ponujalo vprašanje, zakaj obutve niso ponudili pomoči potrebnim.

Podjetje Mass se zagovarja. "Od meseca marca smo na različnih lokacijah po Sloveniji odprodajali obutev preteklih sezon po še posebej znižanih cenah. V zadnjih petih letih se nam je namreč nabrala precejšnja zaloga modelov, ki se v naših prodajalnah niso prodali in smo jih zato kupcem ponudili po 50- in 80-odstotno znižanih cenah. Gre za obutev, ki smo jo skozi leta že večkrat vključevali v razne akcije, vendar se kljub temu ni prodala, zato smo se odločili, da zanje naredimo kratkotrajne Outlet odprodaje v Novem mestu, Mariboru in Ljubljani," sporočajo iz Massa.

Nadaljujejo, da so ob praznjenju prodajalne v Ljubljani ugotovili, da so del neprodane obutve tudi razparjeni modeli (torej levi čevelj v eni številki in desni v drugi), poškodovani modeli ali pa modeli z 12- in več centimetrov visokimi petami, ki jih niso mogli prodati niti v zadnjih dneh odprodaje, pa čeprav so bile cene zanje le nekaj evrov.

Na vprašanje, zakaj te obutve vendar niso ponudili humanitarnim organizacijam, da bi jo ponudili ljudem v stiski, pri Massu odgovarjajo: "Ta del obutve vsekakor ni primeren za donacijo humanitarnim organizacijam, saj tem podarjamo izključno uporabno obutev in ne takšne, ki ni primerna za nošenje. Na osnovi 25-letnih izkušenj v Massu najprej sami ocenimo, kaj je primerno za donacijo humanitarnim organizacijam in kaj ne."

Pri Massu sklenejo, da je bil včerajšnji dan namenjen praznjenju omenjene prodajalne in selekcioniranju obutve, kar traja nekaj dni. "Obutev smo v preteklosti že podarjali in bi jo tudi v tem primeru, saj smo medtem tudi že kontaktirali izbrano organizacijo. Zaradi preuranjenega poročanja nekaterih medijev nam je bila povzročena nepopravljiva poslovna škoda, saj je na našo dobrodelnost in poslovno korektnost do naših kupcev neupravičeno padla velika senca dvoma."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • h3o 13:03 22.julij 2015.

    ne glede na vse, si je mass nakopal veliko škodo ,krivi so pa popolnamo ONI.

  • nesehecat 09:34 22.julij 2015.

    PA KAJ JE Z VAMI LJUDJE???Obutev, ki je poškodovana, ji manjkajo pari ali pa je enostavno tako SLABA, da je nihče ne kupi niti za 2€, bi vi dajali dobrodelnim organizacijam?Pa dejte vi men povedat, kaj ...prikaži več hudiča bo Karitas počel s 100-imi levimi ženskimi sandali z visokim podplatom?Ljudjem v stistki, bi drek metali, češ: "saj za njih je dobro", potem bote pa druge obsojali?Dejte vsaj MAL RAZMISLT, predno ste bolj papeški od papeža.

  • Janez_53 09:05 22.julij 2015.

    "Pacijent" zic, nisi najbolj na tekočem, zato ne klesti neumnosti!