Slovenija
31 ogledov

Mateja morda čaka deložacija

cigaletova 8, mate Anže Petkovšek
Poslanec. Še vedno ni izpraznil stanovanja iz predprejšnje službe.

Stanovanje. Na ministrstvu za obrambo (Mors) zoper poslanca SDS Dragutina Mateja trenutno teče postopek ugotavljanja upravičenosti nadaljnje uporabe službenega stanovanja, so povedali na Morsu.

Ali bi to lahko pomenilo, da ga bodo iz stanovanja v lasti države in upravljanju Morsa na Cigaletovi ulici v Ljubljani deložirali, še ni mogoče reči, saj kot so dejali na Morsu, “do konca postopka ne moremo prejudicirati odločitve”. Dodali so, da lahko deložacijo izvedejo izključno na podlagi pravnomočne sodbe pristojnega sodišča.

Po novem stanovanjskem zakonu lahko sicer najemodajalec najemniku najem odpove, če ima njegov bližnji družinski član primerno stanovanje, v katerem lahko živi z družino. Glede na stanje v zemljiški knjigi ima primerno stanovanje Matejeva žena. Je lastnica skoraj 180 kvadratnih metrov velike hiše (dela dvojčka) v Zalogu pri Škofljici in polovice slabih 55 kvadratnih metrov počitniškega stanovanja s teraso v Fiesi nad Portorožem.

Nekdanji notranji minister se iz službenega stanovanja Morsa ne želi izseliti, ker je z njim že nekaj časa v delovnopravnem sporu. Trenutno poteka revizija na vrhovnem sodišču, pravdo na delovnem in socialnem sodišču ter na višjem delovnem in socialnem sodišču pa je Mate že izgubil. Na Morsu nimajo podatka, kdaj bi lahko bila revizija končana.

Poslanec še toži državo

Mate sicer ministrstvo toži, ker mu po izteku mandata notranjega ministra leta 2008 niso želeli vrniti delovnega mesta na ministrstvu, ki je bilo po njegovem prepričanju zgolj zamrznjeno. Čeprav je zasedel mesto poslanca, revizije, s katero želi nazaj svojo staro službo, ni umaknil.

Že pred časom je Mate za Žurnal24 dejal, da stanovanja ne izprazni, ker mu do razrešitve spora “vse pravice v povezavi s prejšnjim delodajalcem mirujejo, tudi pravica do stanovanja”. Takrat je še povedal, da se je za svoje pravice pripravljen boriti na evropskem sodišču, ker je prepričan, da gre pri sporu za politično šikaniranje.

Tokrat se na naše telefonske klice ni odzval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.