Slovenija
78 ogledov

Mati ni idealna, oče je šofer

Osemindvajsetletni Zoran pravi, da ne bo odnehal in da se bo pritožil na odločit Žurnal24 main
Družina. Škofjeločan si dve leti neuspešno prizadeva za skrbništvo za sina.

“Moj otrok živi v katastrofalnih razmerah. Gleda popivanje, drogiranje. Že dve leti si prizadevam za skrbništvo, a neuspešno, saj moj očetovski glas ni slišan,” je za Žurnal24 povedal 28-letni Škofjeločan Zoran (njegove identitete zaradi zaščite otroka ne razkrivamo).

Pred dvema letoma sta se z zunajzakonsko partnerico razšla, Okrožno sodišče v Kranju pa je otroka zaupalo v varstvo materi. O stikih z očetom naj bi se partnerja dogovorjala sporazumno. “Menim, da otrok ne živi v zdravem okolju, zato si po sodni poti in prek centra za socialno delo (CSD) že dve leti prizadevam, da bi dobil skrbništvo. Toda sodišče je mojo prošnjo zavrnilo z utemeljitvijo, da sem zaradi narave dela, delal sem kot voznik tovornjaka, preveč zdoma in da ne bi mogel skrbeti za otroka,” je pojasnil.

CSD: Mati ni idealna
Zoran je nehal delati kot voznik in si išče enoizmensko delo, da bi lahko skrbel za sina, ki je od ponedeljka do srede pri materi in od četrtka do ponedeljka pri očetu, hodi pa tudi v vrtec. Pravi, da je nov šok doživel pred dobrim tednom, ko je prejel sklep CSD o ustavitvi upravnega postopka za zaščito pravic in koristi mladoletnega otroka. “Omenjeni center meni, da skrb matere za otroka ni idealna, ni pa niti ogrožujoča. Vsekakor se bom pritožil na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve,” je poudaril Zoran, ki se je obrnil tudi na varuhinjo človekovih pravic.

Otroka ne zanemarja
Ivana Košir Erman, direktorica škofjeloškega CSD, je pojasnila, da gre v omenjenem primeru za nerešen partnerski odnos, v katerem je otrok sredstvo za razčiščevanje. “Materina vzgoja ni idealna, ni pa v otrokovo škodo. Opravili smo več nenapovedanih obiskov, tudi zvečer, in po vseh zbranih dokazilih menimo, da ni razlogov za prerazporeditev otroka, tako pa meni tudi sodišče,” je poudarila direktorica in dodala, da mama otroka ne zanemarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.