Slovenija
3 ogledov

"Mati piše, kot da pričakuje pomoč"

“Poglobljeno analizo, povezano z e-prijavami nasilja, bomo opravili čez tri mese Žurnal24 main
Elektronske prijave. Tudi primeri nasilja partnerice nad partnerjem in nasilja otroka nad starši.

Nasilje. Anonimno elektronsko prijavo nasilja v družini je v dobrih dveh mesecih delovanja aplikacije notranjega ministrstva oddalo 31 prijaviteljev. Poleg tega so policisti prejeli pet prijav primerov drugih kaznivih dejanj ter nekaj pohval in mnenj.

Tako je poročala Tatjana Mušič iz uprave kriminalistične policije in dodala, da so bile med prijavami tudi tri takšne, ki jih zaradi pomanjkljivih podatkov niso mogli preveriti. “Prav žal mi je dopisa, kjer žrtev v prvi osebi piše, kaj se dogaja njej in njenim otrokom,” je dejala. Ker je prijava anonimna, žrtvi niso mogli niti odgovoriti: “Prav hudo mi je, saj mati piše tako, kot da pričakuje pomoč.”

“V dveh tretjinah primerov nasilja v družini so žrtve mati in otroci, storilec pa materin partner,” je povedala Mušičeva. V preostali tretjini je največ primerov nasilja partnerjev nad partnerico, v dveh primerih pa je šlo za nasilje ženske nad moškim. Prijeli so eno prijavo nasilja otroka nad starši in eno prijavo nasilja staršev nad otrokom.

Anonimno prijavo nasilja v družini lahko oddate na naslov http://www2.gov.si/e-uprava/prijavadn.nsf, kjer naj bodo vsaj osnovni podatki o primeru, da ga bodo policisti lahko preverili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.