Slovenija
3871 ogledov

McDrive odprt, kaj pa ostali?

mcdonald's Profimedias
Velik obisk ponudnikov hitre prehrane ni presenetil.

Spremenjeni vladni odlok od začetka tedna dovoljuje osebni prevzem hrane v gostinskih lokalih ob minimalnem stiku s potrošniki. Na Turistično gostinski zbornici Slovenije opažajo, da so to priložnost izkoristili predvsem v restavracijah s hitro prehrano.

Tako so že včeraj zaokrožili posnetki dolge vrste čakajočih vozil pred restavracijami verige s hitro prehrano McDonald's, ki je na ta dan za osebni prevzem (take away) odprla dve restavraciji v Ljubljani in eno v Mariboru. V četrtek bodo ponudbo vzpostavili še v Celju in v drugi mariborski restavraciji, konec tedna pa postopoma sledi še odpiranje preostalih.

"Velik obisk nas ni presenetil, saj nam ves čas zaprtja gostje preko naših socialnih omrežij sporočajo, da nas zelo pogrešajo," so povedali v McDonaldsu.

McDonalds Slovenija VIDEO: Odprli so McDrive na Celovški, takšna nora gneča je nastala

Kaj pa ponudniki sladoleda?

Večina drugih restavracij zaenkrat ostaja zaprtih, tudi denimo ponudnikov sladoleda, čeprav so za časnik Večer na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo izrecno poudarili, da se tudi ta prodaja v skladu z odlokom lahko opravlja.

V verigi kavarn Cacao, ki je znana tudi po sladoledu, so tako danes povedali, da se niso odločili za odprtje lokalov za osebni prevzem. "Menimo, da bi bili stroški v primerjavi s prodajo previsoki," so pojasnili svojo odločitev.

So pa denimo prodajo sladoleda ponudili v ljubljanski slaščičarni Pri Žabarju. Kot so pojasnili na spletnem družbenem omrežju Facebook, vsak dan pripravljajo predpakirane tortice in predpakiran sladoled, in sicer v dveh različnih količinskih pakiranjih. Sladoleda po kepicah ne prodajajo, za s seboj pa gostom pripravijo tudi kavo.

Lokal na prostem Ukrepi Slovenija Gostinski zagon po vzoru Avstrije 15. maja?

15. maja?

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije se je ta teden zavzela za to, da bi po vzoru Avstrije tudi slovenski gostinci lahko začeli delati že 15. maja. Župani mestnih občin so se medtem zavzeli za pripravo smernic, ki bi gostincem omogočila odprtje gostinskih teras.

"Vsi ponudniki si želijo čim prejšnjega normalnega poslovanja gostinskih lokalov, seveda z upoštevanjem in izvajanjem zaščitnih ukrepov," je poudaril Pobegajlo. Obratovanja si želijo takoj, ko bodo izpolnjeni pogoji za varno delo.

Na gospodarskem ministrstvu sicer izpostavljajo, da zadrževanje ali posedanje ob gostinskih lokalih še naprej ni dovoljeno.

Koronavirus - UKC Ljubljana Koronavirus v SLO Zdravje NOVI PODATKI: Na seznamu okuženih še ena nova občina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Pepe007 11:00 23.april 2020.

  Pri nas že nekaj tednov vozijo sladoled domov. Upam, da ne bodo nehali, ko se ukrepi sprostijo.

 • Avatar Gonnelisa
  Gonnelisa 01:19 23.april 2020.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

 • blayo 17:39 22.april 2020.

  Raja, hitr v Mc-Drive basat hamburgerje preden spet zaprejo, al pa krave zbolijo!