Slovenija
2589 ogledov

Me2: klicna številka bo 065, to so njihovi paketi v primerjavi z drugimi

Operater Me2 Žurnal24 main
Direktor pravi, da denar za vstop na trg ni iz Savdske Arabije in da Slovenija ni samo poligon, na katerem bodo preizkusili rešitve, s katerimi bodo nato služili na drugih trgih. Pregledali smo, kaj ponuja novi operater in to primerjali s ponudbo na trgu.
"Danes je v ospredju prenos podatkov, družbena omrežja in aplikacije. Tukaj smo zaznali priložnost in s ponedeljkom vstopamo na trg z blagovno znamko Me2. Ciljamo predvsem na mlade, na poslovne uporabnike in na tiste, ki potrebujejo več prenosa podatkov," je povedal Matej Meža direktor podjetja Mega M, ki s ponedeljkom vstopa na slovenski trg. V enem letu želijo imeti deset, v treh letih pa 50 tisoč uporabnikov, v petih letih pa načrtujejo širitev še v pet drugih držav.
 

Me2 spletna stran | Avtor: slika zaslona slika zaslona
Denar ni iz Savdske Arabije

Na novinarski konferenci je bila tudi predstavnica podjetja iz Maroka, s katerim sodelujejo in partner iz Savdske Arabije Abdullah Sahab (na zgornji fotografiji skrajno levo) a je Meža zanikal, da bi dal on denar za vstop na trg mobilne telefonije pri nas. "S partnerji delamo za zunanje trge, vse kar vidite tukaj, smo naredili z lastnimi sredstvi," je dejal. 
 
Podjetja Mega M je imelo lani in predlani okrog dva milijona evrov prihodkov in okrog tristo tisoč evrov dobička. Mega M ima med poslovnimi uporabniki že 30 tisoč priključkov fiksne telefonije, od šol in vrt do proizvodnih tovarn, a kljub temu računajo na več strank med fizičnimi osebami kot poslovnih strank. 
 

Sklepanje in podpora prek spleta

Naročniške pogodbe se bodo sklepale prek spleta, tudi podpora bo prek spleta. Moneta še ni vključena, o vključitvi se še pogajajo, ali bodo morali uporabiki plačevati mesečno naročnino za Moneto, pa še ni odločeno. Prehod med paketi bo brezplačen.
 
Preberite še: 
 

Pripravili smo primerjavo treh izbranih paketov Me2 z obstoječimi paketi

Primerjava paketov Me2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Poznavalci ocenjujejo, da količine manj kot petsto enot za pogovore in sporočila niso zanimive, sploh za mlade, na katere cilja novi operater. Uporabniki so namreč navajeni, da lahko mobilni telefon v slovenskem omrežju uporabljajo brez skrbi, povprečna uporaba sporočil med mladimi pa menda celo presega petsto enot na mesec.
Mobilni paketi primerjava | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Za uporabnike bo najbolj zanimiv paket KulPlus (v spodnji tabeli), pričakujejo tudi v podjetju Mega M. Večina paketov v tem cenovnem razredu ponuja neomejene klice in sporočila, res pa je, da je tisoč enot za večino uporabnikov dovolj. Simobil OrtoTripster+ v tem cenovnem razredu vključuje dva gigabajta prenosa podatkov manj, a poleg tega še gigabajt prenosa podatkov v 65 državah sveta. Telemachov paket Največ pa naročnikom za isto ceno ponuja še sto minut klicev iz Slovenije v EU ter dvesto megabajtov prenosa podatkov v EU ali v ZDA.
Mobilni paketi primerjava | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Komentarjev 6
  • Dixon 09:38 23.maj 2016.

    Še en nekonkurenčen operater, ki bo poniknil tako hitro, kot je startal. Hvalijo se s prenosom, pa ima telemach velik boljše pakete. Samo telemach ima še poslovalnice, mobilno tv in velik drugega.

  • mph 08:53 22.maj 2016.

    To kar preberem zgoraj me v ničemer ne prepriča, da bi iz kateregakoli obstoječega operaterja šel na neko novo znamko, kjer ne bom govoril s človekom pri nakupu, ampak bo vse preko net-a. Nikoli in nikdar, če se nekdo ne ...prikaži več znajde, ni primerjave iskat tam po straneh. Oz. bi človek potem pričakoval še drastično nižje cene, ker bodo šparali pri kadru. Posredno to tudi pomeni, da ne bodo v Slovenijo prinesli ravno novih delovnih mest, bolj za vzorec, bodo pa dobro napolnili žepe posameznikom. Skratka glede na videno in prebrano ... velikanski NE.

  • h3o 00:31 21.maj 2016.

    ne halal, halol