Slovenija
979 ogledov

Me2 je nov mobilni operater v Sloveniji

slovenija 19.06.12 telefoniranje na dopustu, v tujini, mobitel, telefonija, dekl Boštjan Tacol
Danes se bo predstavil nov mobilni operater v Sloveniji: Me2

Danes se bo predstavil nov mobilni operater Me2. Deloval bo v Telekomovem omrežju, uporabniki pa bodo imeli številko 065. 

"Sledimo trendom mladih, mladih po srcu in nasploh vsem, ki gredo v korak s časom. Zato je bistvo naših paketov prenos podatkov," so zapisali na svoji spletni strani. 

Ob vstopu na trg bodo ponudili šest paketov, v enem letu pa imajo cilj pridobiti deset tisoč naročnikov. 

Najcenejši paket Easy za 4,99 evra ponuja 50 minut pogovorov, 50 sporočil in 500 megabajtov podatkov. Pri T-2 na primer lahko v paketu Brezčasni mini dobite štirikrat več minut in sporočil, po 200, a tudi manj prenosa podatkov. Cena je en evro več oziroma en evro manj: 5,99 evra ali za naročnike drugih storitev pri T-2 3,99 evra. Za dva evra več: 6,90 evra je mogoče pri Izimobilu dobiti paket izimesec S, v katerem je 1500 enot, ki jiih lahko porabite po lastni izbiri. 

Telemachov paket Več ponuja neomejene pogovore znotraj omrežja, 120 minut pogovorov v druga omrežja, neomejena sporočila in 500 megabajtov prenosa podatkov za šest evrov na mesec, naročniki fiksnih storitev Telemacha pa lahko ta paket, ki ponuja več kot Me2 Easy dobijo že za štiri evre. 

Mobilni paketi Me2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Paket Me2 Iziplus za 9,99 evra na mesec ponuja sto minut pogovorov in sto sporočil ter gigabajt prenosa podatkov. 

Izimesec M za 8,90 evra na mesec ponuja dvatisoč enot, ki jih lahko porabite po svoje, izimesec L pa za 11,90 evra tri tisoč enot.  

Mobilni paketi Me2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

 

Paket Kul se s ceno postavlja ob pok Telemachovemu paketu Še več, ki za isti en cent več (oziroma za naročnike za tri evre manj) ponuja neomejene klice in sporočila ter prav tako pet gigabajtov prenosa podatkov. 

Paket Kulplus za 19,99 evra na mesec ponuja tisoč minut klicev in tisoč sporočil ter deset gigabajtov prenosa podatkov. Deset gigabajtov prenosa podatkov za 25 evrov na mesec ponuja tudi Telemach v paketu Največ, a hkrati ponujajo neomejene klice in sporočila ter še sto minut klicev iz Slovenije v EU ter 200 megabajtov prenosa podatkov v EU ali v ZDA. 

21,99 evra pri T-2 stane paket Brezčasni XL, ki prav tako ponuja neomejene klice in 10 gigabajtov prenosa podatkov, ko uporabnik preseže kvoto prenosa podatkov pa se dodatni ne zaračunajo, ampak se omeji hitrost na 64/64 kilobitov na sekundo. 

Za 19,95 evra na mesec Telekom ponuja paket Brezskrbni B, v katerem so neomejeni klici in sporočila, do deset gigabajtov prenosa podatkov pa se plača po porabi, a ne več kot pet evrov na mesec, kar skupaj znese 24,95 evra na mesec. 

Mobilni paketi Me2 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Precej zapleten je paket 4GTouristSim, ki ponuja neomejene klice v omrežju, sto minut klicev v druga omrežja, deset minut klicev v tujino, sto sporočil in deset gigabajtvo prenosa podatkov za 39,99 evra na mesec. 

Za 99,99 evra na mesec pa ponujajo paket Mopen, v katerem so vse količine neomejene. 

Kdo se je odločil, da postane mobilni operater?

Mobilnega operaterja Me2 upravlja velenjsko podjetje Mega M, ki ima po podatkih s spletne strani 25 zaposlenih, ukvarja se s zlivanjem govornih in podatkovnih komunikacij, doslej pa so bili usmerjeni le v storitve za podjetja. Med drugim ima podjetje, ki je v lasti Milana, Mirana in Mateja Meže, poslovno enoto tudi v Združenih arabskih emiratih in po govoricah naj bi prav tam našli vlagatelja, ki je bil pripravljen podpreti vstop na trg mobilne telefonije za fizične osebe. Več o tem bo znanega po novinarski konferenci, ki je ob 11.45. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • korisnik_362 15:20 20.maj 2016.

    "Operater navideznega mobilnega omrežja – (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) je operater brez lastnega radijskega omrežja, ki poseduje ostalo, ali večji del potrebne infrastrukture za nudenje storitev pod lastno blagovno znamko ter uporablja lastne medomrežne povezave z ostalimi operaterji" ...prikaži več Iz analize APEK (zdaj Akos)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:05 20.maj 2016.

    Če bi hotl oglaševat verjetno ne bi dal primerjave z njihovimi superiornimi konkurenti.

  • Avatar skeptik
    skeptik 13:44 20.maj 2016.

    Avtor ne loči med operaterjem in ponudnikom. Prihaja namreč nov PONUDNIK, ki se bo parazitiral pri enem od OPERATERJEV..... in glede na ponudbo propadel v pol leta