Slovenija
6463 ogledov

Med novoletnimi skoki v morje enega oživljali

Novoletni skok v morje Portorož Novoletni skok v morje
V Portorožu so se že petnajstič najpogumnejši podali v morje. Eno osebo so morali oživljati.

V Portorožu so na današnji prvi dan leta 2019 pripravili tradicionalne, že 15. novoletne skoke v morje, ki so bili po prvih ocenah organizatorjev rekordni z vidika udeležbe. Prireditev pa je zasenčil dogodek, ko so morali reševalci oživljati enega od udeležencev, ki se je po prihodu iz vode zgrudil na pomolu.

Kot je razvidno iz posnetkov STA (56. minuta posnetka), ki je skoke v morje s portoroške centralne plaže prenašala v živo, je moškega, ki je pogumno skočil v mrzlo morje in uspešno preplaval razdaljo med pomoloma, ob prihodu na pomol očitno obšla slabost. Najprej se je oprijel ograje, nato pa se zgrudil na tla in pritegnil pozornost preostalih udeležencev. Na pomoč so mu priskočili reševalci. 

Kot je povedal organizator dogodka Nino Cokan, so zdravstveni delavci moškega oskrbeli že na licu mesta, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, vendar je z njim vse v redu.

Organizatorji so sporočili, da je padel nov rekord. Letos se je v morje podalo 686 udeležencev. Pred tem je rekord znašal 545 kopalcev. Toliko jih je v morje skočilo leta 2017, ko jih je z obale spodbujalo okoli 4000 gledalcev. Sprva je glede na število predhodnih prijav kazalo na kar 800 udeležencev, a so ji na koncu našteli 686. 

Po Cokanovem mnenju ljudje na začetku vedno vzamejo dogodek z rezervo, ko pa vidijo odziv množice in tudi pozitivne nasmehe ljudi, pa čez leta pridejo sami. "Zdaj imamo že tudi veliko domačinov, ki redno skačejo z nami," je še dejal.

Dogodek sicer ni omejen na domačine, saj udeleženci prihajajo iz "praktično vsakega mesta v Sloveniji", skupno pa iz desetih držav. Glede na podatke iz predhodnih prijav je najstarejši udeleženec štel 79 let, najmlajši pa komaj štiri.

Za novo leto 2020 si organizatorji sicer želijo povezati vse štiri obalne občine, tako da bi istega dne ob isti uri skoke poleg v Portorožu izvedli še v občinah Koper, Izola in Ankaran.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • marija34 19:48 01.januar 2019.

    Vsak zase ve kaj dela ,ce je skakanje v morje januarja pametno je to odlocitev tistega ki skace.

  • mizimazi 17:15 01.januar 2019.

    Bedak te je naredu

  • maresem 16:38 01.januar 2019.

    Navadna horda bedakov.