Slovenija
839 ogledov

Bo na novega leta dan padel rekord?

Novoletni skok v morje Portorož Novoletni skok v morje
Rekord iz leta 2017 je že ogrožen, pravijo organizatorji.

Na novega leta dan se tisti z debelo kožo in železno voljo zberejo v Portorožu, kjer se odvija zdaj že tradicionalni Novoletni skok v morje. Na prvi dan leta 2019 bodo tako že petnajstič skakali v mrzlo morsko vodo. 

Organizatorji pričakujejo, da bo na tokratni prireditvi padel nov rekord. Na listi prijav je že več kot 690 zimskih kopalcev. Leta 2017, ko so postavili rekord, jih je v morje skočilo 545, z obale pa jih je glasno spodbujalo okoli 4000 gledalcev. Takrat se je poleg številnih domačinov v vodo podalo tudi veliko število turistov, med drugim obiskovalci iz Rusije, Velike Britanije, Nizozemske, Nemčije.

 
Topel december dela v prid skakalcem v morje, saj ima voda trenutno 12 stopinj Celzija. 

Prijave za skok organizatorji še sprejemajo. Možno se je prijaviti tako prek spletne strani dogodka kot na samem prizorišču jutri od 12. ure dalje. Ob 13.30 bo zbrane nagovoril župan Genio Zadkovič, ob 14. uri pa bo prva skupina že skočila v morje. Udeleženci bodo namreč v vodo skakali v skupinah po 100 oseb. 

Prireditev bo trajala do 18. ure, ko jo bodo zaključili z ognjemetom. 

Novoletni skok v morje Spremembe Slovenija Novoletni skok v morje bo tokrat drugačen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.