Slovenija
179 ogledov

Med pešci zdaj vozita dva

"Realna cena, ki se uporablja po večini mest v Evropi, je cena goriva na prevože Žurnal24 main
Tudi drugi po območju za pešce za evro in deset centov.

Zdaj sva dva in je lažje, ker si delovni dan razdeliva,” je dejal Marko Šabić, eden od taksistov, ki lahko v prestolnici vozi tudi po območju za pešce. Pred približno dvema tednoma je dovolilnico Mestne občine Ljubljana (MOL) dobil še drugi prevoznik, Dušan Janez Oberč, ki vozi tako imenovani London taksi.

Kilometer vožnje stane evro in deset centov, kar je toliko kot pri prvem ponudniku. “Cena ni primerljiva z obrobjem mesta in drugimi taksiji, to je pač London taksi,” je razložil Oberč, ki je s številom strank zadovoljen.

Dva za zdaj dovolj
Taksista se po Šabićevih besedah izmenjujeta na približno deset ur. “Težko je biti sam tam, saj te stranke lahko kličejo še ponoči ali pa ob šestih zjutraj,” je dejal. Zanimanja ljudi je trenutno, kot pravi, malo manj, saj je v tem času po njegovih besedah mrtva sezona. “Ljudje se še niso navadili,” je dodal.

Po Oberčevem mnenju sta dva taksista na območju za pešce zdaj dovolj, na daljši rok pa bi štirje lahko pokrili vse potrebe. Na MOL za zdaj sicer ne nameravajo podeliti dodatnih dovolilnic.

MOL je drugega prevoznika izbrala z vnovičnim javnim razpisom, saj na prvem razen enega nihče ni izpolnjeval pogojev. Eden izmed teh je možnost prevoza invalidov v invalidskem vozičku in otroških vozičkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.