Slovenija
27 ogledov

Med tremi naj na svetu

Slovenija 17.03.14, koper, potniska ladja, foto: Zurnal24 Žurnal24 main
Nominacija. Med tremi najbolj inovativnimi idejami tudi ena portoroška.

"Ponosni smo, da smo na največjem sejmu s področja potniškega turizma Seatrade v Miamiju po izboru strokovne žirije z našim produktom izbrani v naj trojko, in na to, da smo se z našo ponudbo uvrstili med tri najbolj inovativne tako imenovane tour ideje. To je dokaz, da lokalno pripelje daleč," pravi Taja Maček iz portoroške turistične agencije Atlas Express.

Njihov enodnevni izlet za turiste s potniških ladij, ki pristajajo v Kopru – poimenovali so ga Hop On Hop Off Tasting – promovira okuse Obale. Goste popelje po treh krajih: ribiški Izoli, solinarskem Piranu in turističnem Portorožu, kjer individualno okušajo ribje jedi, spoznavajo produkte Sečoveljskih solin in si privoščijo kepico domačega sladoleda izbrane lokalne slaščičarne. Najbolj priljubljena destinacija za turiste s križark je sicer Ljubljana.

Priložnost za zaslužek

"Vsi tisti, ki govorijo, da lokalno okolje nima ničesar od prihodov turističnih ladij v Koper, nimajo prav," poudarja sogovornica. Število potnikov na križarjenjih se veča; lani je po svetovnih morjih križarilo 21,3 milijona potnikov, letos naj bi jih bilo še za skoraj pol milijona več. Najbolj zaželena destinacija so Karibi.

Po posel tudi drugi

V Miami se je odpravil tudi predsednik Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič s predstavitvijo novega projekta gradnje objekta potniškega terminala, ki naj bi ga začeli graditi konec leta. V ZDA so na Seatrade med drugim odpotovali še predstavniki primorske vinske kleti Santomas, ki bi se rada uvrstila na vinske karte prestižnih ladij. Predstavniki družbe Boxmark Leather iz Kidričevega pa so iskali kupce za ladijske ležalnike, stole in mize.

Komentarjev 3
  • allstarr111 09:39 18.marec 2014.

    OK dokler se bo držal FL bo ok, čim se bo premaknil proti NEVADI bo dobil izgon 100%Amerikanci oz. Mafija bo tako zaščitila svoje igralnice pred vsakim poskusom da se SLO "STROKOVNJAKI" vmešajo in naredijo izgubo tam kjer ...prikaži več v bistvu je ni možno narest, razen seveda če si SLO stručko :)

  • rompi 08:51 18.marec 2014.

    videli bodo to, kar so jim vrli turistični strokovnjaki sposobni ponuditi... saj imajo turistično znanje na kupu v Portorožu, kajne? sicer jih pa vozijo tudi v zaledje, da Američani občutijo "prvinskost" vaškega življenja

  • Aleš Jordan 08:44 18.marec 2014.

    Le kaj bodo videli v Portorožu? En kup - ničesar. In seveda...zasoljene cene.