Slovenija
2395 ogledov

Izpad sistema v NLB

biznis 30.04.2008 NLB stavba, Trg republike, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Med vpisovanjem novih delnic NLB je prišlo do izpada sistema, nas je obvestil bralec, ki je bil nekaj po pol peti v poslovalnici NLB na Trgu republike.

Na NLB so potrdili, da je prišlo do kratkega izpada sistema, a ne za vpis delnic, temveč za odpiranje trgovalnih računov. Kdor želi oddati naročilo za delnice NLB, mora namreč odpreti trgovalni račun pri NLB.

"Prišlo je do kratke, nekaj minutne prekinitve delovanja sistema za odpiranje trgovalnih računov, aplikacija za vpis delnic je delovala ves čas," so nam odgovorili v NLB.

Do izpada je prišlo približno dvajset minut pred peto, trajal pa je menda med pet in deset minut, a se je kmalu nato zaprla večina poslovalnic, kjer je mogoče oddati naročilo za delnice. Od desetih poslovalnic, v katerih je mogoče kupiti delnice, se večina zapre ob petih, le tri delajo do šestih, v teh o težavah menda ne poročajo.

Naročilo za delnice NLB je mogoče oddati v poslovalnici na Trgu republike 2 ter poslovalnici Šiška ter Bežigrad v Ljubljani, poleg teh pa še v poslovalnici Domžale 1, Seidlova v Novem mestu, Rudarska v Velenju ter poslovalnicah v Kopru, Kranju, Mariboru in Murski Soboti.

Zanimanja za vpis delnic s strani fizičnih oseb je menda več od pričakovanja, menda naj bi celo zmanjkalo povzetkov prospekta, a tega v NLB ne želijo komentirati. "Zanimanja za vpis kot tudi drugih vprašanj, vezanih na postopek vpisa oziroma prodaje delnic ne moremo komentirati, saj smo v komunikaciji dolžni spoštovati stroga pravila, ki nam tega ne dovoljujejo," so nam odgovorili.

Cenovni razpon za delnico NLB je določen med 51,50 evra in 66 evri, na končno ceno fizične osebe ne morejo vplivati, določili jo bodo institucionalni vlagatelji. Od njihove ponudbe bo tudi odvisno, ali bo prodano pol banke ali tri četrtine. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.