Slovenija
36 ogledov

Med žrtvami napada v Berlinu ni Slovencev

Po napadu v Berlinu EPA
Po neuradnih podatkih med žrtvami terorističnega napada na božičnem sejmu v Berlinu ni bilo slovenskih državljanov. Identiteta žrtev sicer še ni znana.

Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je povedal, da med ubitimi ali ranjenimi v včerajšnjem napadu v Berlinu po še neuradnih podatkih ni slovenskih državljanov.

Napad s tovornjakom na božičnem sejmu je zahteval 12 življenj, okoli 50 ljudi je bilo ranjenih. Identiteta žrtev sicer še ni znana, saj ima Nemčija zelo ostra pravila glede varovanja osebnih podatkov. Je pa potrjeno, da je umrl poljski državljan, ki so ga tega našli na sovoznikovem sedežu.

Svetujejo previdnost

Slovensko zunanje ministrstvo sicer ne odsvetuje potovanj v tujino, svetuje pa previdnost. Obenem ostro obsoja teroristični napad v Berlinu. "Napad je zahteval številna nedolžna življenja ljudi, ki so se veselili v tradiciji svobodnega sveta. Nerazumnost in zavrženost tovrstnega dejanja zahtevata najmočnejšo obsodbo," so sporočili z MZZ.

Poudarili so še, da je Slovenija v teh težkih trenutkih solidarna z Nemčijo, zunanji minister Karl Erjavec pa je nemškemu kolegu Franku-Walterju Steinmeierju izrazil sožalje in solidarnost.

Sožalje svojcem

Predsednik Borut Pahor se je po telefonu slišal z nemškim kolegom Joachimom Gauckom in mu v svojem imenu in v imenu Slovenije izrazil globoko sožalje ter ga prosil, da prenese izraze sočutja sorodnikom in svojcem žrtev napada.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.